vtbkultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Brussel: Raveel in Bozar (retrospectieve)

Coronamaatregelen: De eventuele specifieke coronamaatregelen volgen zodra bekend!

Datum: 15/05/2021
Uur: 14:00
Plaats: Brussel – Bozar
Adres: Kerkplein 21 B, 3920 Lommel
Plaats van bijeenkomst: Details van de samenkomst volgen na inschrijving!
Prijs leden: € 21
Prijs niet-leden: € 23
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek

Inschrijving: vóór zondag, 11 april 2021 bij Rosina Veyfeyken, rosina@rosina-johan.be of  0470 205 305
Betaling: na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekening BE45 9731 7261 7089 van vtbKultuur LHE. Inschrijving is pas definitief na betaling

Een buitenkans: een unieke Roger Raveel-retrospectieve in Bozar. vtbKultuur nationaal organiseert een serie geleide bezoeken met een korting van niet minder dan 16 % (die wij aan onze leden integraal doorrekenen!). vtbKultuur LHE heeft ingeschreven voor twee groepen van elk 10 deelnemers om 14:00 h.. Deze keer beperken we ons, omwille van corona, tot de bezoeken zelf. Zodra het terug veilig kan hervatten we onze all-in evenementen met een lekkere maaltijd en transport waar dat voordeel biedt!

In 2021 zou Roger Raveel (1921-2013) 100 jaar geworden zijn. Een ideale gelegenheid voor BOZAR om een grote retrospectieve aan zijn werk te wijden.

Raveel wordt beschouwd als een van de belangrijkste Belgische schilders van de tweede helft van de 20e eeuw, maar hij onderscheidde zich radicaal van zijn generatiegenoten door een geheel eigen en bijzondere beeldtaal, balancerend tussen figuratie en abstractie en met zijn eigen omgeving als belangrijkste inspiratiebron. Doorheen verschillende thematische hoofdstukken traceert de tentoonstelling Raveels lange artistieke parcours en het ontstaan van zijn unieke plastische visie.

Maar Roger Raveel maakte ook wel eens ‘toegepaste kunst’! Zo ontwierp hij de beschil­dering van de drie nieuwe veerboten die voor het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust de overzet van de havengeulen van Oostende en Nieuwpoort verzekeren. Eén daarvan is trouwens naar hem vernoemd! We zijn benieuwd of deze retrospectieve er aandacht aan besteedt!

Een gelegenheid om niet te missen!

<
>
x