vtbkultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Busuitstap Val-St.-Lambert & Sart-Tilman

De glans van kristal en de fascinatie van de beeldentuin

Datum: 24/04/2021
Plaats: Regio Luik via onze vaste opstapplaatsen!
Adres: Comansweg 72, 3940 Hechtel-Eksel
Prijs leden: Wordt later medegedeeld
Prijs niet-leden: Wordt later medegedeeld
Thema: Beeldende kunst
Wetenschap en techniek
Type: Groepsbezoek

Inschrijving: bij Rosina Veyfeyken, rosina@rosina-johan.be of 0470 205 305. Daarna kunt u keuzes maken voor de lunch.
Betaling: na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekening BE45 9731 7261 7089 van vtbKultuur LHE. Inschrijving is pas definitief na betaling.

De comfortabele bus van ‘De Zigeuner’ pikt ons op op onze vaste opstappunten: Kinepolis, Houthalen-carpool en De Schans.

We worden tegen 10:00 h. verwacht bij ‘Crystal Discovery’, gevestigd in de oude Cisterciënzerabdij van Val-St.-Lambert. Ons bezoek begint met een boeiende film over de kristalfabriek, haar initiatiefnemers en haar arbeiders die, dank zij een vooruitstrevende en sociale bedrijfsvoering, genoten van talrijke voordelen die toen elders nog onbekend waren. We krijgen een gegidste rondleiding (alles in het Nederlands!) in de fantastische collectie van het museum, een beeld van de gebouwen, we zien een glasblazer aan het werk en kunnen misschien even in de (beveiligde!) shop. Heren, let op uw kredietkaart!

We lunchen in de kelders van de abdij in een restaurant dat zich specialiseert in ‘hartig gebak’. We beginnen met een stevige kom dagverse soep, dan een stuk quiche met een vers slaatje om af te sluiten met lekker (zoet) gebak. Zowel voor quiche als gebak hebt u 3 keuzes. Inbegrepen een frisdrank of een pilsje en koffie of thee na.

Na de middag bezoeken we de beeldentuin aan de universiteit van Sart-Tilman. Onze Nederlandstalige gidsen leiden ons langs ruwweg de helft (ong. 50 beelden) van de prachtige kunstwerken die dit beroemde museum rijk is. Het wordt een rustige wandeling van nog geen 3 km.

Daarna beslissen weer en tijdsgebruik of er nog een koffie- en toiletpauze volgt.

<
>
x