vtbkultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

18 mei: Indonesische avond

in Buurthuis Heppen

Datum: 18/05/2018
Uur: 19:00
Plaats: Leopoldsburg, buurthuis Heppen, Heidestraat 65
Prijs leden: € 35, incl. aperitief, hapjes, Indonesisch feestmaal, wijn, water & koffie of thee achteraf!
Prijs niet-leden: € 38, incl. aperitief, hapjes, Indonesisch feestmaal, wijn, water & koffie of thee achteraf!
Thema: Culinair
Type: Evenement

Inschrijving: vóór 12 mei 2018 bij Rosina Veyfeyken, rosina@rosina-johan.be of 0470 205 305. Ingeval u wil carpoolen als chauffeur of als passagier, dan graag vermelden.
Betaling: na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekening BE45 9731 7261 7089 van vtbKultuur LHE. Inschrijving is pas definitief na betaling.

Selamat Datang, of 'welkom' in het Indonesisch, daarmee willen we u verwelkomen op onze Indonesische avond als slotmanifestatie van ons aandeel in 'Europalia Indonesia'. Irien Damayanti gaf ons bij de opening van onze fototentoonstelling een eerste fascinerend inzicht in de Indo­nesische cultuur. Dit moést een vervolg krijgen! Wel, op 18 mei zal Irien in het buurthuis te Heppen voor ons een Indonesisch feest­maal, een 'tumpeng' verzorgen! We beginnen met drie aperitief­hapjes: loempia, bakwan & pangsit, vergezeld van een glaasje cava. Dan volgt een Indonesisch feestmaal, allicht geserveerd met de nodige uitleg over de diverse gerechten en ingrediënten. Daarbij serveren we u enkele glaasjes wijn (1/2 fles pp.) en water.

Gastronomie is óók een vorm van cultuur!

De meeste op­ge­diende gerechten zijn van Javaanse origine. In elk Indonesisch gerecht zitten vele specerijen. Ook in deze gerechten wordt er ui en knoflook gebruikt, en vaak wordt er kokosmelk aan toegevoegd voor een heerlijke, licht geparfumeerde toets.

Ter afsluiting schenken we u graag een kopje koffie of thee.

Kom mee genieten!

<
>
x