vtbkultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

PROGRAMMAWIJZIGINGEN WEGENS CORONAVIRUS
 

Beste vtbKultuur-liefhebber of -sympathisant,

Je zal zelf wel gemerkt hebben via de media dat er extra maatregelen zijn genomen tegen verdere verspreiding van het coronavirus.
Wij zijn, vanuit onze bezorgdheid voor ieders gezondheid én conform de maatregelen die de nationale veiligheidsraad afkondigde, jammer genoeg verplicht de geplande activiteiten tot 4 april 2020 evenals de cultuurtrip naar Gent uit te stellen, af te gelasten of aan te passen. Uitstel hoeft echter niet noodzakelijk afstel te zijn. Wij houden je verder op de hoogte, maar hier al een overzicht van de reeds genomen beslissingen:

Zaterdag, 14 maart: Uitstap naar de grensstreek – Afgelast.
De deelnemers werden reeds persoonlijk verwittigd. Terugbetaling volgt!

Donderdag, 19 maart: Opera in Luik – Uitstap afgelast.
We wachten nog op terugkoppeling van de ‘Opéra de Wallonie’.
Indien de opera doorgaat (wat niet zou mogen) en u wenst als deelnemer toch te gaan, dan bezorgen wij u uw tickets. De buskosten worden u dan teruggestort.
In alle andere gevallen krijgt u het volledige bedrag teruggestort.

Vrijdag, 27 maart: Lezing ‘Toetanchamon ...’ – Uitgesteld zonder datum.
Als alles meezit wordt dit nog tijdig georganiseerd vóór het tentoonstellingsbezoek van 28 april. Personen die wensen te annuleren worden volledig vergoed op hun verzoek. Zodra de datum bekend is informeren we u!

Maandag, 30 maart: Uitstap Leuven (Docville & Bouts) – Uitgesteld naar maandag, 28 september.
Het volledige programma blijft ongewijzigd. Gelieve ons te laten weten of deze datum u schikt. Indien niet wordt u integraal vergoed.

Woensdag, 1 april: Uitstap Luik, Prinsbisschoppelijk Paleis & Toetanchamon – Afgelast.
We overleggen nu met alle betrokkenen voor een nieuwe datum. We informeren u zo snel als mogelijk. U kan altijd uw deelname annuleren in welk geval u integraal vergoed wordt. Uw ‘beurt’ is dan wel verloren.

Donderdag, 9 april: Lezing ‘Van Eyck en de Renaissance’: Behouden.
Voorlopig niet getroffen door de maatregelen!

Vrijdag, 17 april: 4-daagse cultuurtrip regio Gent – Aangepast.
Zonder tegenbericht van het MSK Gent wordt deze cultuurtip omgevormd tot een ééndaagse op zaterdag, 18 april met aangepast namiddagprogramma. Het GUM heeft immers reeds aangekondigd tot einde april gesloten te blijven. U kan nog even wachten op verder nieuws (programma en prijszetting) of uw deelname kosteloos annuleren.

Wanneer nieuwe maatregelen genomen worden zullen  we de impact ervan bekijken op onze activiteiten. We informeren u dan zo snel als mogelijk. Voor verder vragen of het melden van uw keuzes kunt u Rosina contacteren (rosina@rosina-johan.be).

Maar gelukkig is er niet alleen slecht nieuws in deze barre corona-tijden. We zitten ondertussen niet stil en we hebben een hoogst originele namiddagactiviteit geregeld ter aanvulling van onze uitstap naar Warhol in Boverie. U verneemt het binnenkort!

Beste groeten,

Rosina

 

 

Beste vtbKultuurvrienden,

De wintermaanden liggen weer achter ons, de natuur heeft de lente al aangekondigd. De narcissen, hyacinten en krokussen sieren de tuin.Uiteraard hebben we ons programma hierop afgestemd.

Op 19 maart staat er een muzikale parel op ons programma, namelijk de opera La Sonnambula van Vincenzo Bellini in de ‘Opera de Wallonie’ te Luik; busvervoer is voorzien!
Op 10 mei wonen we in de luchtfabriek van Zolder de Beethoven-happening bij, gebracht door het Taurus Kwartet. Voorafgegaan door een boeiende rondleiding door CC Muze.
Op 21 juni is in het kader van de Mozartiadeweek in Brussel de opera La Clemenza Di Tito van Wolfgang Amadeus Mozart ingepland en op 5 juli hebben we gekozen voor het virtuoos hedendaags ballet: “Cherkaoui/Bausch” in de opera van Antwerpen.

We kunnen terugblikken op 2 geslaagde daguitstappen uit het jaarthema: “Buren”. :de Rupelstreek en Diepenbeek & Munsterbilzen. Uiteraard volgen er in de komende maanden nog diverse daguitstappen, ik denk bijvoorbeeld aan:
·        onze niet te missen uitstap op 14 maart :”Naar de Grensstreek” - versnipperd Baarle en het gevangenismuseum van de landlopers in Merksplas
·        zeker niet te vergeten voor ons bezoek aan de tentoonstelling van Toetanchamon op 1 en 28 april is de inleidende lezing: “Toetanchamon en zijn tijd. De context ,de raadsels ....“, gebracht door Johan Torfs op 27 maart
·        onze ingelaste uitstap naar Leuven op 30 maart. We brengen dan een bezoek aan de tentoonstelling in de Sint-Pieterskerk van Leuven met een gids van het museum M: “Tussen hemel en aarde, beleef Dieric Bouts” en vervolgens bekijken we de film: “My Rembrandt” geprogrammeerd in het kader van het Docville festival.
·        ons geleid bezoek op 1 en 28 april aan het Prins-Bisschoppelijk paleis in Luik en de tentoonstelling over Toetanchamon.

Wilt u graag meer weten of deelnemen aan één van deze activiteiten dat kan, klik dan op Activiteiten

Ons team nodigt u uit om samen met ons op ontdekking gaan. We hopen u  binnenkort te mogen begroeten!

Rosina Veyfeyken

Voorzitter

 

 

nieuws

Nieuws

<
>
x