vtbkultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Woordje van de voorzitter in de huidige crisissituatie

Beste cultuurvrienden,

Het is zover! Joepie, binnenkort mogen we opnieuw daguitstappen en overige activiteiten organiseren!

Na enkele lange, moeilijke weken en maanden van zorg dragen voor elkaar en thuis blijven, merk ik dat het leven geleidelijk aan terug op gang komt. Alles wat er terug mogelijk is, mede dankzij u. Want door thuis te blijven en vele andere inspanningen, worden de corona maatregelen nu drastisch versoepeld. 

We starten eind augustus voorzichtig op. We stellen alles in het werk om de deelnemers een uitstap in volledige veiligheid aan te bieden. Want uw gezondheid is onze prioriteit. We blijven uiteraard nauwlettend de toestand volgen en zullen bij de geringste twijfel de geplande activiteit(en) afgelasten

Op 26 augustus organiseren we een daguitstap in onze buurgemeente Houthalen. We beperken het aantal deelnemers tot 25 personen! De folder treft u aan in dit tijdschriftje.

In september en oktober bieden we enkele interessante activiteiten aan:

-        3 september Lezing Toetanchamon en zijn tijd (de raadsels en de context, en de voorstelling van de gebeurtenissen in de tentoonstelling) door Johan Torfs

-        19 september Bezoek aan Namen ‘in geuren en kleuren’, één van de grootste citadellen van Europa en aan een parfumlabo.

-        28 september Uitstap naar Leuven. Rondleiding in de gerestaureerde Sint-Pieterskerk, die een zinnenprikkelend decor vormt, voor de tentoonstelling van Dieric Bouts en andere Vlaamse Meesters. Vervolgens gaan we genieten van één van de films van het Docville festival: “My Rembrandt”.

-        14 oktober Bezoeken aan de bronnen van SPA, het kuuroordmuseum in de villa van koningin Marie-Henriette en bezichtiging met gids van de bijzonderste bezienswaardigheden in Spa.

Ik kan me best voorstellen dat u door alle verplaatsingen, afgelastingen van de activiteiten vanaf 13 maart tot eind augustus het overzicht kwijt bent van onze geplande activiteiten. Daarom hebben we in dit tijdschriftje ons programma vanaf 26 augustus t/m 31 december en alle aanpassingen opgenomen. U vindt ook alle informatie op onze website: https://www.vtbkultuur.be/leopoldsburg-hechtel-eksel

Ons team verheugt zich u weer te mogen begroeten en wenst u en uw gezin een fijn en ontspannend verlof!

Veel leesplezier en tot weldra!


Rosina
Voorzitter

nieuws

Nieuws

<
>
x