vtbkultuur Land van Rode

Land van Rode

Van Bosch tot Tuymans

Een rondleiding in het MSK te Gent met een totaal heringerichte presentatie van de vaste collectie. Het museum koos voor een transhistorische aanpak waar ont landschappen en menselijke figuren elkaar ontmoeten in de salonzalen. Oud ontmoet nieuw. Drie hedendaagse kunstenaars: Luc Tuymans, Patrick Van Cakenberghe en Ria Verhaeghe gaan in dialoog met de historische collectie.

Datum: 11/02/2018
Uur: 14:00
Deuren open: 14 u
Plaats: MSK Gent
Adres: Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent
Prijs leden: 12 euro
Prijs niet-leden: 15 euro
Prijs voorverkoop: geen
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek

In het MSK zullen we kennis maken met de totaal heringerichte presentatie van de vaste collectie. Op het nieuw parcours worden tal van nieuwe werken voor het eerst aan het publiek getoond en drie actuele kunstenaars hebben hierbij hun sporen nagelaten. Het museum heeft gekozen voor een transhistorische aanpak waarbij landschappen en menselijke figuren elkaar ontmoeten om de evolutie van de 19-eeuwse en Europese kunst te illustreren. Oud en modern worden met elkaar geconfronteerd om de beeldende kunst sinds de middeleeuwen te accentueren.

Belgische en internationale topwerken vonden hun weg in de nieuwe zalen met o.m. James Ensor, Théo Van Rijselberghe en George Minne. Ook absolute topwerken en nieuwe aanwinsten worden voor het eerst getoond: o.m. een aquarel van Spilliaert, een gipsen beeld van August Rodin en abstracte schilderijen van Pierre Louis Flouquet.

Uitzonderlijk gingen bij de herinstallatie drie hedendaagse kunstenaars in dialoog met de historische collectie. Luc Tuymans schilderde voor het eerst in zijn carrière een fresco 'The Arena'. Patrick Van Cakenberghe creëerde in de Noord-Nederlanse zalen een curieuze 'wonderkamer' en Ria Verhaeghe toont in de laatmiddeleeuwse zalen haar 'Vertikals' die met hun houten drager en bladgoud doen denken aan de Vlaamse Primitieven.

Voor printversie klik hier

 

<
>
x