vtbkultuur Land van Rode

Land van Rode

KnipOogdag vtbKultuur in Genk

Genk verwent met boeiend mijnerfgoed, ongerepte natuur, vernieuwende cultuur- en kunstprojecten, multicultureel smullen.De jongste stad van België heeft het allemaal en nodigt je graag uit voor een boeiende ontdekkingstocht tijdens onze KnipoogDag!

Datum: 25/03/2018
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 8:00
Plaats: C-Mine Genk
Adres: Marktplein Scheldewindeke , 9860 Scheldewindeke
Plaats van bijeenkomst: Marktplein Scheldewindeke
Prijs leden: 42 euro inclusief middagmaal en autocar
Prijs niet-leden: 48 euro inclusief middagmaal en autocar
Prijs voorverkoop: geen
Thema: Architectuur
Andere culturen
Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 0

Ochtend programma (om 10 uur): bezoek aan de Turkse moskee Sledderlo.

Trek je schoenen uit om de weidse gebedsruimte te betreden: 1 200 m² kleurrijk vast tapijt, een serene architectuur, een indrukwekkend spreekgestoelte en sierlijke Arabische geschriften. Vooraf inschrijven voor het ochtenprogramme is noodzakelijk.

Het middagmaal staat voor je klaar omstreeks 12:15u.

Namiddag programma: vanaf 14.00 u. start het tweede deel van de Knipoogdag. Ontdek op individule basis en eigen tempo:

C-mine, op de oude mijnsite van Winterslag, is dan onze uitvalsbasis om Genk verder te verkennen. Aan jou om het meest smaakvolle menu samen te stellen!

·         Verken het Energiegebouw dat plaats biedt aan het cultuurcentrum en designcentrum.
Daal af in het
ondergrondse belevingsparcours C-mine Expeditie. Hier wandel je door oude tunnels en langs nieuwe uitdagende installaties tot op de top van de schachtbok.

·         Ontdek het voormalige metaalmagazijn dat nu het werkterrein is van Pieter Stockmans, de internationaal gerenommeerde keramist.

·         Loop verloren in het Labyrint, een imposante stalen installatie van het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

·         Laat je verrassen met mini-concerten van de Genkse Academie voor Kunst in het Cultuurcentrum en C-Crib.

In de nabijgelegen Vennestraat smelten Italië, Turkije en Griekenland samen tot één zuiderse proeftuin. Je kan er pop-up activiteiten beleven in verschillende handelszaken

daagt je uit om een mysterie op te lossen.

Centrum van Genk, ook hier kan je heel wat cultuur opsnuiven. Onze gratis pendelbus brengt je van C-mine naar het centrum van Genk en terug.

·         De tuinwijk van Winterslag kan je spelenderwijs verkennen. Het spel OndersteBoven Verwonder je over de hedendaagse architectuur van de bibliotheek of het Botta-gebouw.

·         In de villa Le Coin Perdu, de voormalige kunstenaarswoning van Emile Van Doren, vind je een verrassende collectie van landschapsschilderijen en tekeningen uit het begin van de 20ste eeuw.

·         Orgelconcerten in de Sint-Martinuskerk

De KnipoogDag sluiten we om 17.15 u. af  in het Cultuurcentrum C-Mine. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18.00 u. 

 Je kan hier het programma bekijken

 

<
>
x