vtbkultuur Land van Rode

Land van Rode

Hedendaags terrorisme en onze mogelijke respons

Lezing van commissaris Luc Van Der Talene

Datum: 09/10/2017
Uur: 20:00
Plaats: gemeentehuis Merelbeke
Adres: hundelgemsesteenweg 353, 9820 Merelbeke
Plaats van bijeenkomst: zaal Schelderode – Melsen – op de 1° verdieping. (Ingang via de zijdeur rechts van het
Prijs leden: 5
Prijs niet-leden: 7
Type: Evenement

Beste cultuurvrienden

Met de aanslagen van 2001 op de Twin Torens en het Pentagon is de wereld zich bewust van het gevaar van radicale groepen en de dreiging van aanslagen. Ook België werd niet gespaard toen op 22 maart 2016 drie strijders van IS zichzelf opbliezen in de vertrekhal van Brussels Airport en het metrostation Maalbeek. Er vielen 32 dodelijke slachtoffers.

Aan deze terreurreeks is nog steeds geen einde gekomen. Sinds begin dit jaar vielen in Europa nog meer dodelijke slachtoffers bij liefst 11 terreuraanslagen, waarvan de onschuldige slachtoffers in Manchester en de Ramblas in Spanje ons het meest beroerden.

 

Om deze voortdurende dreiging beter te kunnen inschatten, ontbreekt het ons echter wel eens aan de juiste achtergrondinformatie en de bredere context. Wij zijn commissaris Luc Van Der Taelen dankbaar dat hij inging op ons verzoek om een lezing te geven over alle aspecten van het hedendaags terrorisme. Commissaris Luc Van Der Taelen is een begeesterd spreker en is als lesgever gespecialiseerd in terrorismebestrijding.

Hij zal ons onder meer een beeld schetsen van de radicalisering en het gewelddadig extremisme die aan de basis liggen van het hedendaags terrorisme. Ook de ideologieën die bepaalde groeperingen verkondigen verdienen onze aandacht. Toch gelooft hij dat goede partnerships, samenwerking en uitwisseling binnen onze bestaande structuren, een hoeksteen vormen in de bestrijding van het hedendaags terrorisme.

Achteraf is er gelegenheid tot vraagstelling.

 

Toegangsprijs: 5 € voor de leden vtbKultuur of VAB en 7 € voor de niet-leden, bij voorkeur overschrijven op rekening: BE11 9730 2567 7348 (vermelding: lezing 9 oktober)

 

Inschrijven: uiterlijk 2 oktober 2017  via email : landvanrode@vtbkultuur.be  telefonisch op het nummer: 09 362 82 55 – 0475 75 74 71.

 

Het zou fijn zijn jullie talrijk te mogen begroeten.

Het vtbKultuurteam Land van Rode

<
>
x