vtbkultuur Land van Rode

Land van Rode

Artificiële Intelligentie

In samenwerking met de BIB Oosterzele organiseert vtbKultuur Land van Rode de lezing Artificiële Intelligentie die wordt gebracht door Prof. dr. Stijn Derammelaere. Hij neemt ons mee doorheen de ontwikkeling van de laatste jaren.

Datum: 06/06/2018
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:45
Deuren open: 19 uur
Plaats: Scheldewindeke
Adres: Stationstraat 13, 9860 Oosterzele-Scheldewindeke
Plaats van bijeenkomst: Bibliotheek
Prijs leden: 5 euro
Prijs niet-leden: 7 euro
Thema: Wetenschap en techniek
Type: Reportage of lezing

De explosieve ontwikkeling van Artificiële Intelligentie : Hoe zal de technologie maatschappelijke ontwikkelingen sturen? Aan de hand van tastbare voorbeelden en verhelderende resultaten wil Professor dr.  Stijn Derammelaere Artificiële Intelligentie van zijn mystieke status ontdoen. Hoog tijd dus om een en ander in perspectief te zetten. 

Zo moet duidelijk worden welke mechanismen de voedingsbodem van deze snelle ontwikkelingen vormen en wat de beperkingen van de technologie op het leven van vandaag zijn. We zoemen vooral in op nieuwe ontwikkelingen die klaarstaan om echt economisch door te breken.

Het team van professor Derammelaere werkt dan ook nauw samen met Vlaamse industriële partners om hun concurrentiepositie te versterken. Zijn maatschappelijke reflex maakt dat hij aan elke technologische doorbraak ook economische en sociale vragen koppelt en veel waarde hecht aan het begrijpbaar communiceren over nieuwe technologsche mogelijkheden. Als expert is professor Derammelaere betrokken bij discussies in het belgische federale parlement rond "de opmaak van een inclusieve en duurzame robot- en digitale agenda".  

Folder: hier

<
>
x