vtbkultuur Land van Rode

Land van Rode

100 jaar Groote Oorlog: De Somme

Een tweedaagse uitstap naar het gebied van de Somme in Noord-Frankrijk ter herdenking van de 100 jaar Groote Oorlog. Het vroegere slagveld van de Somme bevindt zich ongeveer in de driehoek gevormd door de Franse steden Albert, aan de rivier de Ancre en Papaume en Péronne aan de Somme. Tijdens deze tweedaagse beschikken we over een zeer goed gedocumenteerde gids, een absolute meerwaarde. VOLZET

Datum: 28/04/2018 tot 29/04/2018
Uur: 08:30
Uur van samenkomst: 8:25
Plaats: Carpoolingparking Merebeke
Adres: carpoolparking Merelbeke , 9820 Merelbeke
Plaats van bijeenkomst: idem
Prijs leden: 195 euro
Prijs niet-leden: 195 euro
Prijs voorverkoop: 195 euro
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

Deze tweedaage vormt een vervolgverhaal op het bezoek aan Verdun en omgeving in vorige jaren en dit ter gelegenheid van de 100jarige herdenking aan de Groote Oorlog.

We bezoeken het slagveld van de Somme met een goed gedocumenteerde gids om ons zo een idee te vormen over het strategisch offensief van de Franse en Britse legers om in 1916 een doorbraak te forceren en de druk op het Franse leger bij Verdun te verlichten. 

De eerste dag bezoeken we na het middagmaal in Ablain-St-Nazaire het Thiepval Memorial, de Lochnagar Crater en het Museum Somme 1916 Albert. We genieten s'avonds van de stad Péronne en overnachten in het hotel Le Saint Claude.

De tweede dag bezoeken we na het ontbijt het Museum Historial de la Grande Guerre in Péronne, het Duitse soldatenkerkhof van Rancourt en Delville Wood in Longueval. Voor ons middagmaal kozen we de Taverne Cochon Salé in Authuille. Gedurende de namiddag bezoeken we de Ulster Tower in Thiepval en het Newfoundland Memorial Park in Beaumont Hamel.

De terugkeer is gepland om omstreeks 19u30 aan te komen op de carpoolingparking te Merelbeke.

Inbegrepen in de prijs: vervoer met comfortable autocar Begonia, overnachting met ontbijt in driesterrenhotel, gids, alle plaatselijke bezoeken, middagmaal voor de beide dagen.

Folder

 

<
>
x