vtbkultuur Lanaken

Lanaken

Zomeropera Alden Biesen

Operavoorstelling Rossini op de binnenplaats van Alden Biesen

Datum: 29/05/2019
Plaats: Lanaken
Prijs niet-leden: nnb
Type: Podiumactiviteit - theater

L’Italiana in Algeri van Rossini is een komische opera in twee bedrijven. De opera brengt een verhaal in een verhaal. Het publiek maakt kennis met een operagezelschap dat druk repeteert voor de première van L’Italiana in Algeri. Het is een luchtig, doch ingewikkeld verhaal waarbij drie mannen dezelfde Italiaanse vrouw begeren en zij hen zo weet te manipuleren dat zij uiteindelijk triomfeert. De partituur is veeleisend en vraagt grote virtuositeit van zowel de zangers als het orkest. De zenuwen staan gespannen, en in de chaos ontstaan er intriges in de backstage. 

Libretto van Angelo Anelli gebaseerd op een tekst van Luigi Mosca. Deze opera werd voor het eerst opgevoerd op 22 mei 1813 in Venetië.

Met regisseur Bruno Van Heystraeten, dirigent Cameron Burns, decorontwerper Marnik Baert, kostuumontwerpster Hilde Colaers en een topcast beschikt Zomeropera over een creatief dreamteam dat een muzikaal hoogstaande en tevens uiterst vermakelijke operavoorstelling zal brengen. Opnieuw een niet te missen operabelevenis in het buitengewone kader van de Landcommanderij Alden Biesen. 

Libretto in het Italiaans, boventiteling in het Nederlands.

<
>
x