vtbkultuur Lanaken

Lanaken

Daguitstap naar de mijn van Blegny en boottocht naar Luik

Busuitstap met geleid bezoek aan het mijnmuseum in Blegny. Hierna schepen we in voor een boottocht naar Luik met aan boord een warme lunch. In Luik krijgen we een stadsrondleiding in het oude centrum en hebben nog tijd voor een afzakkertje voordat de bus ons terug brengt naar Lanaken.

Datum: 26/05/2018
Plaats: CCLanaken
Prijs leden: € 59
Prijs voorverkoop: € 62
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 40

Blegny-Mijn is één van de vier authentieke koolmijnen van Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegangelijk zijn. Daal af naar een andere wereld. Je krijgt een voorstelling over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. Je verneemt alles over het dagelijkse leven van de 'kompels', hun vreugde, zorgen, angsten en werkomstandigheden. Vervolgens ontdek je de geheimen van de sorteer- en wasinstallaties. De aanvoerwagens, de zeven, de laadtrechters, de systemen voor laden en lossen van de mijnwagens, de zuiveringsinstallaties, de wasserij en opslag: alles wordt getoond. De Blegny-mijn is sinds 2012 erkend als wereldpatrimonium Unesco.

Na een geleid bezoek aan de mijn (2u) maken we een boottocht naar Luik en genieten aan boord van het streekmenu (soep, hoofdgerecht en dessert).

In Luik hebben we een geleid bezoek aan het historisch hart van de stad. We hebben nog een klein uurtje om misschien te winkelen of voor een tasje koffie, zodat we tegen 16:45u Luik kunnen verlaten en de bus ons weer aflevert in Lanaken.

Kostprijs alles inbegrepen (vervoer & fooi chauffeur, geleid bezoek Blegny Mijn, boottocht met streekmenu aan boord, geleid bezoek aan Luik): € 59 per persoon - niet leden betalen € 3 extra. Niet inbegrepen: drankjes ... Meld je voor deelname aan via Lanaken@vtbkultuur.be.

<
>
x