vtbkultuur Lanaken

Lanaken

Busuitstap naar Knipoogdag Oudenaarde

Jaarlijks cultureel evenement van vtbKultuur in steeds een andere stad.

Datum: 05/05/2019
Uur: 00:00
Plaats: Lanaken
Prijs leden: 39
Prijs niet-leden: 42
Type: Evenement

Zet 05 mei 2019 met stip in je agenda. Die dag organiseert vtbKultuur haar jaarlijkse KnipoogDag. We verwelkomen je in Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen.
vtbKultuur Limburg legt een bus in voor de deelnemers van de Limburgse afdelingen; tijd en opstapplaats worden later bekend gemaakt.
 
Ochtendprogramma:

In de voormiddag kan u kiezen voor één van volgende activiteiten:
 • Horebeke, De Geuzenhoek
   
In Korsele, een wijk in Horebeke, ligt de Geuzenhoek, de oudste Protestantse gemeenschap van Vlaanderen. De kleine huisjes en smalle straatjes, de verzorgde tuinen en het kerkhofje stralen een bijzondere sfeer uit. In het protestants schooltje bezoeken we het pas gerestaureerd Protestants historisch museum Abrahan Hans.
Bij aankomst worden we onthaald met een kop koffie. 
 
 • Ename, Archeologie
 
In Ename ademt zowat het ganse dorp geschiedenis uit! Je brengt er boeiende bezoeken aan de archeologische site met de restanten van een benedictijnerabdij en het provinciaal archeologisch museum. In het dorp tref je nog enkel verrassende erfgoedsites aan en iets verderop een natuurhistorisch bos dat al sinds de middeleeuwen verbonden is met de abdij en het dorp.
In Ename is er bij aankomst mogelijkheid tot het nemen van een kop koffie op het Museumplein.
 
Lunch: Een Adriaen Brouwermenu (driegangenmenu met een drankje) staat voor de deelnemers klaar om 12.00 uur in de Salons Mantovani te Oudenaarde.
 
Vrije bezoeken in de namiddag
 
Vanaf 14.00 uur, start het tweede gedeelte van de KnipoogDag vanop de Markt te Oudenaarde waar de deelnemers al in de juiste stemming zullen komen met een kleurrijke bloemenmarkt. Vervolgens kunnen ze de historische binnenstad vrij verkennen en deelnemen aan heel wat activiteiten.

We geven jullie alvast enkele ingrediënten. Aan jullie om het meest smaakvolle menu samen te stellen!
 • Bewonder de belforttoren van het gotische stadhuis.
 • Ontdek het roemrijke verleden van Oudenaarde in museum MOU.
 • Kuier door de stad langs het stadhuis met de Lakenhalle, het Huis de Lalaing, de Kerk van Pamele, het Begijnhof, het Liedtskasteel.
 • Breng ode aan de Ronde van Vlaanderen in het unieke fietsmuseum.
 • Geniet van de diverse concerten in het Cultuurcentrum De Woeker of historische sites zoals het Bisschopskwartier.
 • Proef een Ename en beleef 1000 jaar geschiedenis van Ename in de archeologische site van de voormalige benedictijnerabdij.
 • Bezoek het Archeologisch Museum met de foodarcheoloog.
 • Stap de prachtig gerestaureerde Sint-Laurentiuskerk binnen alsook de binnentuin van het 18de-eeuws Huis Beaucarne.

De KnipoogDag sluiten we om 17.15 uur af ter hoogte van de abdijsite van Maagdendale. Het einde van het cultureel stadsfestival is voorzien om 18.00 uur.
 
Inschrijving: Vóór 23 maart 2019 via Lanaken@vtbkultuur.be met opgave van keuze van voormiddag-programma.
Betaling: Na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekening IBAN BE84 7360 2048 5959 van vtbKultuur Lanaken. Inschrijving is pas definitief na betaling.
 

<
>
x