vtbkultuur Lanaken

Lanaken

Africamuseum Tervuren

Geleid museumbezoek

Datum: 15/06/2019
Plaats: Lanaken
Prijs leden: € 30
Prijs niet-leden: € 32
Thema: Andere culturen
Type: Groepsbezoek

Na een langdurige renovatie opende het Africamuseum in Tervuren weer haar deuren. Hoog tijd voor een bezoek dus ... Het gebouw met paleis allure ligt aan de rand van een prachtig Warande-park. De wereldbefaamde collecties zijn ronduit uitzonderlijk. Je vindt hier 's werelds rijkste verzameling etnografische voorwerpen uit Centraal-Afrika, maar ook het archief van pionier Stanley. Even uniek zijn de foto- en filmotheek en een enorme collectie kaarten. De zoologische verzameling toont een groot aantal wetenschappelijk belangrijke type-exemplaren van de Afrikaanse fauna. De afdeling Entomologie bewaart zo'n zes miljoen insecten en de collectie tropisch hout is de belangrijkste van Europa. 

Na een geleide rondleiding in het museum voorzien we ook enige vrije tijd. We geven suggesties voor lunchplekken en daarna twee wandelingen in het wondermooie Warandepark (een korte en een langere).

Op de terugweg houden we in Zutendaal een pauze met koffie/thee en een stuk taart.

Inbegrepen zijn de busreis, entree en rondleiding Africamuseum, bezoek aan park/botanische tuin, koffie/thee met taart en uitstekend gezelschap.

<
>
x