vtbkultuur Laakdal

Laakdal

KnipoogDag Oudenaarde

Voor de middag brengen we een bedrijfsbezoek Chocolaterie Hermes in Ronse. Na de middag: cultureel stadsfestival in Oudenaarde

Datum: 05/05/2019
Uur: 10:00
Plaats: Chocolaterie Hermes Ronse
Prijs leden: 17
Prijs niet-leden: 20
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 15

Voormiddag

Ronse, bedrijfsbezoek Chocolaterie Hermes

Sint-Hermes is al eeuwen een goede reden om Ronse te bezoeken. En al zeker chocolaterie Hermes ... Tijdens een bedrijfsbezoek aan hun atelier krijg je een uiteenzetting ‘van boon tot chocolade en van chocolade tot praline’. Natuurlijk mag je ook proeven van een drietal pralines.

Aantal deelnemers beperkt tot 15

Namiddag

Bezoek aan Kunststad Oudenaarde 

In de namiddag, van 14 tot 17 uur, kan je individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad Oudenaarde verkennen. Met je vtbKultuur-button opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten. Je ontdekt onder meer monumenten, erfgoedsites, cultuurhuizen en musea. Gidsen zorgen ter plekke voor de nodige informatie, soms nemen ze je mee voor een korte rondleiding of wandeling.

Staan op het programma: • Verken de belforttoren van het gotische stadhuis. • Ontdek het roemrijke verleden van Oudenaarde in museum MOU. • Kuier door de stad langs het stadhuis met de Lakenhalle, het Huis De Laling met de Oudenaardse wandtapijten, de Kerk van Pamele, het Begijnhof, het Liedstkasteel. • Breng een ode aan de Ronde van Vlaanderen in het unieke fietsmuseum. • Proef een Ename en beleef 1000 jaar geschiedenis van Ename in de archeologische site van de voormalige benedictijnerabdij. • Bezoek het Provinciaal Archeologisch Museum met de foodarcheoloog. • Stap de prachtig gerestaureerde Sint-Laurentiuskerk en de binnentuin van het 18de-eeuws Huis Beaucarne binnen.

De KnipoogDag wordt afgesloten in de abdij Maagdendale met een typisch Oudenaards biertje.

Aantal deelnemers onbeperkt

Vervoer en middagmaal zijn niet in de prijs begrepen.

<
>
x