vtbkultuur Laakdal

Laakdal

KnipoogDag Mechelen

Cultureel Stadsfestival

Datum: 26/03/2017 tot 01/01/1970
Plaats: Mechelen
Plaats van bijeenkomst: 10u
Prijs leden: 14
Prijs niet-leden: 20
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement

10.00 u. - 12.00 u. Bezoek aan Brouwerij Het Anker.

Het Anker is één van de oudste brouwerijen van het land: Keizer Karel zélf was fan van hun ‘Mechelse Bruynen’. Je ontdekt hoe de gelauwerde Gouden Carolusbieren gebrouwen worden en je mag er zelfs van proeven.

Namiddagprogramma van 14.00 u. tot 17.00 u.: vrije bezoeken
De Sint-Romboutstoren torent boven de stad uit. Het is één van de meer dan driehonderd beschermde Mechelse monumenten, waarvan er maar liefst vier erkend zijn als UNESCO werelderfgoed.
Maar Mechelen is zoveel meer: charmant en compact, stad aan de Dijle, de thuishaven van Margareta van Oostenrijk en wereldwijd bekend van het Gouden Carolusbier van brouwerij Het Anker. Naast historische blikvangers tref je hier ook hedendaagse architectuur aan. Zo zijn de nagelnieuwe woonsites, prachtige renovaties en de vele vernieuwde vlietjes op historische locaties prachtige voorbeelden van stadsvernieuwing.
Met het project Op.Recht.Mechelen staat de stad ook in het teken van de herdenking van de Grote Raad waarmee ze de Europese bakermat was van justitie.

Tijdens de KnipoogDag wandel je letterlijk doorheen de geschiedenis. Gidsen vergasten je op tal van anekdotes, verhalen en feiten. Je geniet ook van verrassende concerten en animatie.

Kom Mechelen beleven. Beklim de Sint-Romboutstoren, verstil even in de Dossinkazerne, of ontdek het succesverhaal van brouwerij Het Anker.

Afsluiter van 17.00 u. tot 18.00 u.
Op het gezellige Cultuurplein sluiten we de KnipoogDag af met muzikale animatie. Hier vergasten we je trouwens in de loop van de namiddag met een lekkere Maneblusser!

<
>
x