vtbkultuur Laakdal

Laakdal

KnipoogDag Ieper en de Westhoek - AFGELAST

In de voormiddag gegidste rondrit "littekens van de Groote oorlog".

Het vredige landschap zit vol bloedstollende verhalen van de Groote Oorlog die zich hier meer dan 100 jaar geleden afspeelde. 

In de namiddag: Cultureel Stadsfestival in Ieper.

Datum: 22/03/2020
Plaats: Ieper
Plaats van bijeenkomst: busvervoer vanuit de regio Geel-Westerlo
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 8

In voormiddag: begeleide rondrit met bezoek aan Passchendaele Memorial Park, kerk Zonnebeke, Tyne Cot Cemetery Passendaele. Meer info over het programma vind je hier.

In de namiddag, van 14 tot 17 uur, kan je individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad Ieper verkennen. Met je vtbKultuur- button opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten. Je ontdekt vele monumenten die getuigen van een zeer rijk en divers verleden. Tijdens de middeleeuwen was Ieper een bloeiende handelsstad en één van de grote Vlaamse lakensteden naast Brugge en Gent. De indrukwekkende Lakenhallen zijn het bewijs van deze glorieperiode. Ook de Sint-Maartenskathedraal en de prachtige vestingen dateren uit dit tijdperk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de charmante stad herleid tot een grote puinhoop. Ieper werd bijna volledig vernield door vier jaren van zinloos geweld. Met respect voor het verleden bouwden de Ieperlingen hun stad weer op. Ieper telt ook heel wat mooie kerken waarvan de verschillende torens de skyline van de stad op vandaag nog kenmerken. Gidsen staan ter plekke en laten je verder kennismaken met de vele gekende en minder gekende pareltjes van Ieper. Van 17 tot 18 uur sluiten we de KnipoogDag af met een drankje.

 

  • Deelnemers betalen 14 euro (leden vtbKultuur en VAB) voor dit dagprogramma. Voor niet-leden is dit 17 euro 
  • Het middagmaal kost 20 euro per persoon (exclusief drank).
  • Prijs voor de bus 15 euro.
  • Het aantal plaatsen voor het voormiddagprogramma is beperkt.
  • Het namiddagprogramma staat open voor het grote publiek. Wil je enkel deelnemen in de namiddag dan ben je aangewezen op eigen vervoer.

<
>
x