vtbkultuur Laakdal

Laakdal

KnipoogDag Genk

Cultureel Stadsfestival

Datum: 25/03/2018 tot 01/01/1970
Uur: 10:00
Plaats: C-Mine
Prijs leden: 14 (halve dag 7)
Prijs niet-leden: 20 (halve dag 10)
Thema: Architectuur
Andere culturen
Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 10

KnipoogDag Genk - zondag 25 maart 2018

Genk verwent! Boeiend mijnerfgoed, ongerepte natuur, vernieuwende cultuur- en kunstprojecten, multicultureel smullen. De jongste stad van België heeft het allemaal en nodigt je graag uit voor een boeiende ontdekkingstocht tijdens onze KnipoogDag!

  • Ochtendprogramma 

Bezoek aan de Turkse moskee Sledderlo

Trek je schoenen uit om de weidse gebedsruimte te betreden: 1 200 m² kleurrijk vast tapijt, een serene architectuur, een indrukwekkend spreekgestoelte en sierlijke Arabische geschriften. 

Vooraf inschrijven voor het ochtendprogramma is noodzakelijk.

  • Namiddagprogramma

Het Genkse mijnerfgoed imponeert. C-mine op de oude mijnsite van Winterslag is de uitvalsbasis van onze KnipoogDag. De C staat voor creativiteit en combineert prachtig industrieel erfgoed met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid. Verken het Energiebebouw dat plaats biedt aan het cultuurcentrum en designcentrum. Daal af in het ondergrondse belevingsparcours C-mine expeditie. Hier wandel je door oude tunnels en langs nieuwe uitdagende installaties tot op de tap van de schachtbok. Het voormalige metaalmagazijn is dan weer het werkterrein van Studio Pieter Stockmans, de internationaal gerenommeerde keramist. Op C-mine kom je ogen te kort!

Rond de mijn van Winterslag vind je een multiculturele wereld. In de Vennestraat smelten Italië, Turkije en Griekenland samen tot één zuiderse proeftuin. Je kan er verre specialiteiten ontdekken in de vele kruidenierszaakjes. 

Een pendelbus brengt je vanuit C-mine heen en terug naar het stadscentrum van Genk. Hier kom je in verwondering voor de hedendaagse architectuur van de bibliotheek of het Botta-gebouw. In de villa Le Coin Perdu, de voormalige kunstenaarswoning van Emile Van Doren, vind je dan weer een verrassende collectie van landschapsschilderijen en tekeningen vanuit het begin van de 20ste eeuw.

Tijdens de KnipoogDag duik je volledig in het mijnverleden en ontdek je hoe de industrie van toen de inspiratiebron vormt voor hedendaags design, kunst, creativiteit en innovatie. Verrassende concerten en boeiende gidsen kruiden je ontdekkingstocht.

  •  Afsluiter

Op het C-mine plein sluiten we de KnipoogDag af met muzikale animatie. Op deze plek vind je ook het Labyrint, een imposante stalen installatie van het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

 

Prijs KnipoogDag

• Hele dag: € 14 (leden), € 20 (niet-leden)

• Halve dag: € 7 (leden), € 10 (niet-leden)

Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel.

Extra: middagmaal € 20

 

Meer informatie: www.knipoogdag.be

 

 

<
>
x