vtbkultuur Laakdal

Laakdal

Bezoek aan de vervallen steenbakkerij en cementfabriek La Bonne Espérance

Flora en fauna gaan hier hand in hand met industrieel erfgoed. Je ruikt de natuur, tegen de imposante achtergrond van een industrieel verleden.

Datum: 27/08/2016 tot 01/01/1970
Uur: 14:00
Uur van samenkomst: 13:30u
Plaats van bijeenkomst: Jachthaven het Gevaer Geleg 15 2360 Oud Turnhout
Prijs leden: 5
Prijs niet-leden: 6
Thema: Natuur
Type: Groepsbezoek

Begeleid bezoek brengen aan dit monumentale industrieel erfgoed!  

Iets meer dan honderd jaar geleden vormden de steenbakkerijen een belangrijke industrievorm in de ruime regio van Turnhout. La Bonne Espérance, zoals één van de cement- en steenfabrieken heette, werd in 1900 gesticht en in 1933 al weer stil gelegd als gevolg van de toenmalige economische crisis.  

Nadien geraakte zij geheel in verval en werd een aantal jaren geleden, met behulp van de gemeente Turnhout door Natuurpunt Kempen aangekocht, onder andere ter wille van een vleermuizenkolonie. 

De site is thans alleen onder begeleiding van een gids toegankelijk. Met vtbKultuur kan dat op zaterdag 27 augustus aanstaande, dus ga met ons mee! 

Flora en fauna gaan hier hand in hand met industrieel erfgoed. Je ruikt de natuur, tegen de imposante achtergrond van een industrieel verleden.

! Beperkt aantal plaatsen, dus schrijf in uiterlijk 1 juli 2016 Afhankelijk van de interesse bekijken we of we met meerdere groepen terecht kunnen.  

<
>
x