vtbkultuur Kruishoutem

Kruishoutem

Vroeger was alles anders


Het dagelijks leven in België vlak voor de golden sixties ....

Lezing door Korneel De Rynck

 

Datum: 15/10/2019
Uur: 22:00
Deuren open: 19.30u
Plaats: Kruisem
Adres: Kerkhofweg 4, 9770 Kruisem
Plaats van bijeenkomst: POC de Kepper - op de hoek van de Pastorijstraat en de Kerkhofweg.
Prijs leden: gratis
Prijs niet-leden: 5€
Type: Reportage of lezing

Over de lezing:

Sinds de golden sixties nam de welvaart in België spectaculair toe en veranderde het dagelijks leven op alle vlakken. Als kind van de moderne tijd heeft historicus en schrijver Korneel De Rynck nooit iets anders gekend. Maar hoe zag het leven eruit vlak vóór die stroomversnelling, ingeluid door Expo 58? Wat aten de mensen toen? Hoe wasten ze zich? Hoe verplaatsten ze zich, en hoe vulden ze hun schaarse vrije tijd in? De Rynck dook in het verleden en schreef er het boek Vroeger was alles anders (2018) over. Deze lezing, gebaseerd op het boek, brengt het leven in de jaren vijftig helemaal terug, met tal van oude foto’s, beeldfragmenten en een streepje muziek. Het gaat over schepjes cichorei in de koffie, buurtcinema’s en Leuvense stoven. Maar ook over telegrammen, bedevaarten naar Lourdes en buitentoiletten. Een boeiende en vermakelijke lezing! Verrassend voor jongere generaties, en bijzonder herkenbaar voor wie een dagje ouder is.

Over het boek:

-Aangeraden door De Morgen (4 sterren), De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Klara, VAB-magazine, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Kerk&Leven, Krant van West-Vlaanderen,…

-Bij de Best of 2018 van Standaard Boekhandel en Fnac

-Momenteel een van de best verkochte geschiedenisboeken!

 Over de spreker:

Korneel De Rynck (1986) is historicus en auteur. Hij won de Vlaamse Scriptieprijs 2008 en debuteerde in 2011 met De tuin van Tito. Een reis langs de spoorlijn Belgrado-Sarajevo (nominatie VPRO Bob den Uyl-prijs en winnaar Groene Waterman-publieksprijs). Daarna publiceerde hij twee boeken over de Eerste Wereldoorlog: IJzeren oogst (2014) en de reisgids In Europese velden (2017). De auteur hield ook reeds meer dan honderd lezingen omtrent zijn vorige boeken voor diverse culturele verenigingen.

<
>
x