vtbkultuur Kruishoutem

Kruishoutem

Tadjikistan & Peru, in het spoor van de Inca’s

Reisreportage door Dominiek Druart

Datum: 19/03/2019 tot 20/03/2019
Uur: 20:00
Deuren open: 19.30u
Plaats: Kruisem
Adres: Kerkhofweg 2, 9770 Kruisem
Plaats van bijeenkomst: POC de Kepper - op de hoek van de Pastorijstraat en de Kerkhofweg.
Prijs leden: in abonnement inbegrepen
Prijs niet-leden: 5€
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

Tadzjikistan: ‘Avontuur langs de Pamir Highway’

Wereldreiziger Dominiek Druart neemt je mee naar de fabelachtig mooie Pamir Highway in Tadzjikistan. Toen het land nog deel uitmaakte van de Sovjetunie werd het helemaal niet bereisd. Vandaag zijn de bezoekers nog altijd schaars.

Ten onrechte, want Tadzjikistan heeft overrompelend mooie landschappen en gebergten, een 2000 jaar oude beschaving en een erg gastvrije bevolking.

Het is een reisbestemming voor de reiziger met ervaring, die weet welke weg te kiezen, door vruchtbare valleien, over uitgestrekte, desolate platteau’s en tussen de hoogste bergen van de wereld.

Elke reisdag in Tadzjikistan is fascinerend, elke reisroute een onvergetelijk avontuur. 

 

Peru: ‘In het voetspoor van de Inca’s’

Peru is de parel van Zuid-Amerika. Een reis door dit overweldigende land  is een kennismaking met een rijke historie, prachtige natuur en een diversiteit aan bevolkingsgroepen.

Het land is natuurlijk vooral bekend om zijn Inca ruïnes, waarvan de wereldberoemde verborgen stad Machu Picchu de bekendste is.

Reportagemaker Dominiek Druart heeft een speciale band met Peru en reisde er meermaals naartoe. Ontdek met hem leuke koloniale steden met sfeervolle straatjes, indrukwekkende barokke kerken en bonte markten met indianen in verschillende klederdrachten.

PERU is een onvergetelijk avontuur en een indringende belevenis, maar het is nooit wat je, je ervan voorstelt.

Je hoeft niet door het reisvirus besmet te zijn, om te verlangen naar een persoonlijke kennismaking met dit machtige land.

 

           

 

 

<
>
x