vtbkultuur Kortenberg

Kortenberg

Operette De Lustige Boer

Operette van Leo Fall

Datum: 04/02/2017 tot 01/01/1970
Uur: 18:30
Plaats: OC Berkenhof, Beekstraat 25, 3070 Kortenberg
Prijs leden: € 41,00
Prijs niet-leden: € 45,00
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - theater

Ieder huisje heeft zijn kruisje ...

Deze populaire operetteklassieker van vroeger jaren wordt door VMT voor de eerste maal opgevoerd, van onder het stof gehaald en in een fris en sprankelend kleedje gestoken. Een lach en een traan zullen in dit volksstuk niet ontbreken.

De geschiedenis speelt zich af in het dorp Oberwang en in Wenen in 1896 en 1907. Volgens de wens van zijn overleden vrouw laat Matthäus Scheichelroither zijn zoon Stefan voor dominee studeren. De peter van de jongen, de rijke boer Lindoberer, heeft de nodige geldmiddelen verschaft. Elf jaar nadat Stefan voor zijn studies naar Wenen is vertrokken moet Vinzenz, de zoon van Lindoberer, in militaire dienst. Hij vraag Stefans zuster, Annamirl, of zij zijn vrouw wil worden, maar ze wijst hem af. De oude Matthäus wacht op de komst van zijn zoon, die de theologie heeft opgegeven en medicijnen is gaan studeren. Wanneer Stefan eindelijk in zijn geboortedorp terug is zegt hij zijn vader dat hij maar een uurtje kan blijven, hij moet naar Berlijn waar hij met de dochter van 'Geheimrat' von Grunow zal gaan trouwen. Zijn vader en zijn zuster zijn niet voor de bruiloft uitgenodigd. De oude Matthäus, die zich door zijn zoon verstoten voelt, besluit Heinerle, het buitenechtelijk kind van de koeienhoedster Lisi te adopteren ...
Met o.a. 'Heinerle, Heinerle, hab’kein Geld', 'Is’t man auch ein Bauer Bauer Bauer' en vooral 'Jeder tragt sein Pinkerl' in het Nederlands gekend als 'Ieder huisje heeft zijn kruisje'.

Inbegrepen: autocarvervoer, fooi chauffeur, de beste plaatsen in de schouwburg

Vertrek:
Zaventem, Kerkplein, 18.15 uur
Kortenberg, OC Berkenhof, 18.30 uur
Erps-Kwerps, Schoonaarde, 18.40 uur
Veltem-Beisem, halte ‘steenweg’, 18.45 uur
Leuven, Autostad, Brusselsesteenweg 3, 18.50 uur

Vooraf inschrijven.

 

<
>
x