vtbkultuur Kortenberg

Kortenberg

Kuregem en het Riolenmuseum

Het Rioolmuseum van de Stad Brussel ligt onder de Octrooipaviljoenen aan de Anderlechtsepoort, vlak bij het Zuidstation.

Datum: 23/09/2018
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 09:15
Plaats: Station Brussel-Zuid
Adres: Fonsnylaan , 1060 Brussel
Plaats van bijeenkomst: Station Kortenberg
Prijs leden: € 8,00
Prijs niet-leden: € 9,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement

Wist u dat het rioolnetwerk van Brussel bestaat uit bijna 400 km ondergrondse buizen, die elke dag duizenden kubieke meter afvalwater verwerken? Het Rioolmuseum nodigt u uit voor een unieke reis door het ondergrondse en verborgen Brussel, dat zo noodzakelijk is voor de werking.

Het Rioolmuseum is geen gewoon museum. Het is levensecht, met de Zenne in de hoofdrol. Het museum vertelt wanneer, waarom en hoe de riolen werden aangelegd; het toont het werk dat mensen daar onder de grond verrichten; het legt meer uit over de watercyclus in de stad, van de middeleeuwen tot onze tijd. Maquettes, reliëfkaarten, films en bijzondere voorwerpen verklaren op didactische en speelse wijze de verschillende aspecten van de waterzuivering die de riolen uitvoeren voor de stad. Een bezoek aan het museum omvat ook een wandeling door de huidige overkoepeling van de Zenne en in een collector. 

Inbegrepen: gids bezoek riolenmuseum, eigen audiofoonssyteem

<
>
x