vtbkultuur Kortenberg

Kortenberg

KnipoogDag Ename en Oudenaarde (autocar)

Elke lente organiseert vtbKultuur zijn KnipoogDag, een cultureel festival waarmee u op een leuke en gezellige manier de culturele pareltjes van een stad kan ontdekken. In de voormiddag bezoeken we samen de archeologische site Ename. 

Datum: 05/05/2019
Uur: 08:05
Plaats: OC Berkenhof, parking
Adres: Beekstraat 25, 3070 Kortenberg
Prijs leden: 55,00
Prijs niet-leden: 60,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

In de namiddag is er een boeiend programma. U gaat op pad langs interessante plekken en culturele bezienswaardigheden. Gidsen trakteren u onderweg op tal van anekdotes, verhalen en feiten. En op regelmatige tijdstippen kan u genieten van verrassende concerten en animatie. Zondag 5 mei is het de beurt aan Oudenaarde voor de KnipoogDag 2019.

Ename, archeologie
In Ename ademt zowat het ganse dorp geschiedenis uit! U brengt er boeiende bezoeken aan de archeologische site met de restanten van een benedictijnenabdij en het provinciaal archeologisch museum. In het dorp treft u nog enkele verrassende erfgoedsites aan en iets verderop een natuurhistorisch bos dat al sinds de middeleeuwen verbonden is met de abdij en het dorp. 

In Oudenaarde, de parel in het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen, zorgt vtbKultuur op en rond de Grote Markt, waar die dag ook een kleurrijke bloemenmarkt plaatsvindt, voor boeiende ingrediënten.
• Bewonder de fonkelende zilvercollectie en statige wandtapijten in het prachtige, gotische stadhuis.
• Wandel met Margaretha van Parma, Lodewijk XIV of Adriaan Brouwer door de 1.000 jarige geschiedenis in het MOU.
• Laat u verrassen door verschillende straatanimaties in de historische binnenstad.
• Proef van streekproducten uit Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen.
• Swing mee tijdens de mini-jazzconcerten in cultuurcen trum De Woeker.
• Kom op adem in het stille Begijnhof met de stemmige, neogotische kapel.
• Ontdek de wijk Pamele, ooit een onafhankelijk stadje aan de Schelde, met de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Pamele en de abdij Maagdendale. 

Beleef en luister naar de heroïsche verhalen van de Ronde in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen. 

Tussen 17.00 u. en 18.00 u. sluit vtbKultuur de KnipoogDag af aan abdij Maagdendale waar we samen genieten van muzikale animatie gecombineerd met enkele heerlijke streekproducten.

Inbegrepen: autocarvervoer, kosten en fooi chauffeur, onthaal met koffie, gidsen, toegangen, eigen audiofoonsysteem, lunch (dranken voor eigen rekening)

Opstapplaatsen te Leuven, Veltem-Beisem, Erps-Kwerps, Kortenberg, Nossegem en Zaventem

 

<
>
x