vtbkultuur Kortenberg

Kortenberg

AFGESLOTEN Hotel Beethoven, tentoonstelling Bozar (online bezoek op 04/02)

250 jaar Beethoven

Datum: 07/02/2021
Uur: 10:00
Plaats: Paleis voor Schone Kunsten
Adres: Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Prijs leden: 7,00
Prijs niet-leden: 8,00
Thema: Muziek
Type: Tentoonstelling

250 jaar na zijn geboorte is Ludwig van Beethoven meer dan ooit een icoon. Te midden van alle vieringen ter gelegenheid van zijn ‘verjaardag’ opent BOZAR de deuren van HOTEL BEETHOVEN. Deze tentoonstelling over de componist, zijn muziek en ideeën belicht hoe Beethoven ook vandaag nog relevant voor ons blijft. Als uitzonderlijke muzikale vernieuwer vormt hij meteen ook het vertrekpunt voor vragen over de democratische en fysieke kracht van klank. Hoe kunnen we met ons lichaam luisteren als horen niet meer kan? Als kunst de manier waarop we naar de wereld kijken kan veranderen, kan ze dan ook de manier waarop wij luisteren wijzigen? Hoe vertalen beeldend kunstenaars geluiden en muziek naar beelden, bewegingen en lijnen?

Van populaire cultuur tot conceptuele kunst, van 1770 tot 2020, met manuscripten en instrumenten naast werk van kunstenaars als Antoine Bourdelle, Andy Warhol, Katie Paterson en John Baldessari … HOTEL BEETHOVEN neemt u mee op een muzikale reis door de tijd en plaatst u op een kruispunt van verschillende tijdperken en standpunten.
Zet uw koffer maar neer en houd even halt om kennis te maken met mensen, kunst en ideeën uit alle hoeken van de wereld, met een universeel icoon als centrale figuur. Welkom in HOTEL BEETHOVEN.

Tot half februari kunnen geen rondleidingen in het PSK. We schrappen 04/02 en 07/02 en bezoeken Hotel Beethoven digitaal op 04/02 om 10.00 uur.

Een of twee dagen vooraf krijgt u de link toegestuurd.

<
>
x