Wijnavond door Marina Claus
Datum: | 25/02/2020 |
Uur: | 20:00 |
Plaats: | GC Colomba |
Adres: | Wijngaardstraat 1, 3070 Kortenberg |
Prijs leden: | 31,00 |
Prijs niet-leden: | 34,00 |
Type: | Cursus/workshop |
Wijn kan het gerecht op een hoger niveau tillen. Maar hoe doe u dit? Er is gelukkig niet één pasklaar antwoord, want dan zou het niet zo uitdagend zijn om wijn te combineren met gerechten. Opnieuw zijn er drie mogelijkheden. De wijn kan begeleiden en speelt eerder een neutrale rol, maar brengt wel verbondenheid en sfeer tussen de genodigden. Bijvoorbeeld een frisse fruitige en kruidige witte wijn bij een vis barbecue. Of de wijn kan complementeren en duwt het gerecht naar een hoger niveau. Bijvoorbeeld Bourgogne bij wild, Gewürztraminer bij Münsterkaas. Of de wijn kan contrasteren en brengt verrassing. Bijvoorbeeld Foie Gras met een zoetere witte wijn of pikant oosters met fruitige, verfrissende rode wijn.
Inbegrepen: analytisch proeven van 6 goede wijnen met hapjes
© Cultuursmakers