vtbkultuur Kortenberg

Kortenberg

De Bourgondiërs, aartsvaders van de Lage Landen, lezing door Bart Van Loo (uitverkocht)

Meesterverteller Bart Van Loo nodigt u uit voor een tijdreis naar de middeleeuwen

Datum: 16/02/2020
Uur: 10:00
Deuren open: 09:30
Plaats: Oude Abdij
Adres: Abdijdreef 22, 3070 Kortenberg
Prijs leden: 11
Prijs niet-leden: 12
Prijs voorverkoop: Korting € 1,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Reportage of lezing

ONS SPANNENDE OERVERHAAL

Bart trekt met een nieuw verhaal door Vlaanderen en Nederland. Deze keer vertelt hij over de wonderlijke aartsvaders van de Nederlanden: De Bourgondiërs.

Om te beseffen waar we vandaan komen, moet je de fascinerende middeleeuwen doorkruisen. Bart neemt de toehoorders op sleeptouw langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars, de prachtige beeldhouwwerken van de vergeten Klaas Sluter en de wereldberoemde schilderijen van Jan van Eyck.

Hij nodigt u uit voor een tijdreis naar het middeleeuwse Parijs, Dijon, Brugge, Gent, Mechelen, Lier, Delft, Gouda… Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

Meer dan drie jaar lang werkte Bart aan zijn nieuwe vuistdikke boek. Hij is gretiger dan ooit om ons duidelijk maken waar wij vandaan komen. Met een Frans-Bourgondische bril op reist Van Loo door onze nationale geschiedenis. Niet te missen.

<
>
x