vtbkultuur Kortenberg

Kortenberg

Dali & Magritte. Twee iconen van het surrealise in dialoog

Tentoonstelling met inleiding in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten te Brussel

Datum: 18/01/2020
Uur: 12:15
Plaats: Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, Brussel
Prijs leden: 20,00
Prijs niet-leden: 22,00
Thema: Beeldende kunst
Type: Tentoonstelling

Salvador Dalí en René Magritte ontmoeten elkaar in het voorjaar van 1929 in Parijs, in het bijzijn van de grote namen van de artistieke avant-garde. In augustus van datzelfde jaar reist Magritte op uitnodiging van Dalí naar Cadaqués, de thuishaven van de Spaanse schilder. Deze surrealistische zomer - ook Éluard, Miró en Buñuel maken deel uit van het gezelschap - zal beslissend blijken te zijn.

Dalí en Magritte wijden hun carrières aan het uitdagen van de werkelijkheid, het betwisten van onze blik en het omgooien van onze zekerheden. Ondanks hun zeer uiteenlopende creaties en persoonlijkheden – die er uiteindelijk voor zullen zorgen dat hun wegen scheiden – bestaat er een fascinerend verwantschap tussen de Catalaan en de Belg.

De tentoonstelling werpt licht op de persoonlijke, filosofische en esthetische relatie van de iconische kunstenaars aan de hand van meer dan 100 schilderijen, sculpturen, foto's, tekeningen, films en archiefstukken.

 Gebruik van de Key Card van vtbKultuur Kortenberg is mogelijk (€ 4,80 heen en terug vanuit station Kortenberg en Zaventem)

<
>
x