vtbkultuur Kortenberg

Kortenberg

UITGESTELD .Daens, de musical, met comfortabel autocarvervoer (volzet, de wachtlijst staat open)

Na het succes van “40-45” komt Studio 100 in 2020 opnieuw met een grootse musical naar het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

Datum: 13/06/2020
Uur: 14:50
Plaats: Vertrek OC Berkenhof
Adres: Beekstraat 25 , 3070 Kortenberg
Prijs leden: 79,00
Prijs niet-leden: 87,00
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - theater

Daens 2.0

Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor elke nieuwe generatie.
De rijdende tribunes en decors zorgen voor een unieke, nieuwe versie van deze succesmusical. De unieke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45.

De titelrol zal vertolkt worden door Peter Van de Velde. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholiers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter.

Het verhaal

De musical Daens is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse. Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd. Die man is priester Adolf Daens.

 

<
>
x