vtbkultuur Kortenberg

Kortenberg

Brussel Gallery Weekend, gegidst bezoek

Bezoek Brusselse Galerieën o.l.v. Léa Nys

Datum: 04/09/2020
Uur: 10:30
Plaats: Centraal Station Brussel
Adres: Europakruispunt 2, 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: Lokketnzaal
Prijs leden: 8,00
Prijs niet-leden: 9,00
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek

Het Brussels Gallery Weekend is een belangrijk evenement op de hedendaagse kunstkalender dat elk jaar de meest geavanceerde galerieën van de stad bij elkaar brengt om het nieuwe seizoen te lanceren. De galerieën die deelnemen aan deze editie zijn een weerspiegeling van de steeds belangrijkere positie van Brussel in de wereldwijde hedendaagse kunstscene. 

Een veertigtal galerieen en meer dan tien artist run spaces en instellingen in de Europese hoofdstad zullen weer 4 dagen lang de deuren openen en de ongelooflijke diversiteit en rijkdom van de Brusselse hedendaagse kunstscène tentoon spreiden. Nieuw op het programma dit jaar, is een ruimte enkel en alleen gewijd aan jonge artiesten in de Espace Vanderborght in de Schildknaapstraat, tevens de centrale ontmoetingsplek voor het publiek tijdens dit Brussels Gallery Weekend.  

Met de vierdaagse wil de organisatie Brussel op de kaart van de internationale hedendaagse kunstscène zetten en tonen dat het gemis aan een museum voor hedendaagse kunst hen daarbij niet tegenhoudt.

<
>
x