vtbkultuur Kortenaken

Kortenaken

Voorstelling Cherkaoui/Bausch, Ballet Vlaanderen AFGELAST

Update 30 maart: Omwille van corona is deze voorstelling geannuleerd door de organisatie.

 

 

Datum: 21/06/2020
Uur: 15:00
Plaats: Opera Gent
Adres: Schouwburgstraat 3, 9000 Gent
Prijs leden: 48
Prijs niet-leden: 53
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 8

Met Le Sacre du printemps van Pina Bausch brengt Opera Ballet Vlaanderen een van de ijkpunten van de dansgeschiedenis naar Antwerpen en Gent. In combinatie met het fascinerende Noetic van Sidi Larbi Cherkaoui wordt dit een dansmatinee om nooit meer te vergeten. Drie redenen waarom je daarbij moet zijn.

De legendarische Pina Bausch. Bausch, voor wie haar niet kent, was een van de belangrijkste choreografen van de 21ste eeuw. Meer dan dertig jaar lang was ze artistiek directeur van het Tanztheater in Wuppertal, dat onder haar leiding uitgroeide tot een vooraanstaand internationaal gezelschap. De stukken van Bausch toeren over de hele wereld.

Een meesterlijk muziekwerk van Igor Stravinsky. Niet alleen de ogen, maar ook de oren worden verwend. Het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen, onder leiding van muziekdirecteur Alejo Pérez, zal Bausch' ongeëvenaarde choreografie begeleiden. 

Uitbreken uit de routine met Noetic.Naast Le Sacre du printemps ontdek je een van de meest fascinerende werken van Sidi Larbi Cherkaoui: Noetic. Het stuk verkent de hunkering naar samenhang en structuur van de mens, en tegelijkertijd het verlangen om uit te breken uit die dagelijkse routine.  Een melancholische zoektocht, die begeleid wordt door de minimalistische muziek van Szymon Brzóska en het strakke decor van Antony Gormley.

 

Duur: 2 uur, incl. pauze 

Gratis inleiding 45 min. voor aanvang van de voorstelling en nagesprek vlak na de voorstelling

Prijs

Rang 1 ticket kost 48 euro (voor leden) en 53 euro (niet-leden) i.p.v. 55 euro.

Maak je nu lid tot eind 2020 en geniet van het voordeeltarief van 48 euro voor deze activiteit.
Jaarlijks lidmaatschap kost slechts 10 euro per gezin.
Ben je lid bij VAB, dan ben je automatisch lid bij vtbKultuur.

 

Omwille van een beperkt aantal voordeeltickets, raden wij aan zo snel mogelijk te reserveren. Reservaties worden afgesloten op 15 maart.

Carpoolen is mogelijk, gelieve dit bij uw reservatie te willen meegeven of dit gewenst is.

 

<
>
x