vtbkultuur Kortenaken

Kortenaken

KnipoogDag Genk - bezoek Cosmodrome

Uitstap naar Genk met o.a. bezoek aan de Cosmodrome

Datum: 25/03/2018
Uur: 10:00
Plaats: Cosmodrome en C-Mine Genk
Adres: Planetariumweg 19, 3600 Genk
Prijs leden: € 14 (hele dag) Kinderen tot 12 jaar gratis
Prijs niet-leden: € 20 (hele dag) Kinderen tot 12 jaar gratis
Thema: Andere culturen
Geschiedenis en erfgoed
Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Evenement

Genk verwent met boeiend mijnerfgoed, ongerepte natuur, vernieuwende cultuur- en kunstprojecten, multicultureel smullen. De jongste stad van België heeft het allemaal en nodigt je graag uit voor een boeiende ontdekkingstocht tijdens onze KnipoogDag van vtbKultuur!
Met onze afdeling Kortenaken bezoeken wij in de voormiddag de Cosmodrome.

VOORMIDDAGPROGRAMMA- om 10 uur ter plaatse afspraak
Domein Kattevennen is de Genkse toegangspoort tot het enige nationaal park van Vlaanderen. Hier ontdek je de Cosmodrome, een planetarium met gigantische sterrenkijker en een 360°-projectiehemel Een adembenemende ontdekkingstocht langs sterren, planeten en andere mysterieuze fenomenen.

MIDDAG - VRIJE LUNCH! - vanaf 12 uur

NAMIDDAGPROGRAMMA - vanaf 14 uur
Het Genkse mijnerfgoed imponeert. C-MINE op de oude mijnsite van Winterslag is de uitvalsbasis van onze KnipoogDag. De C staat voor creativiteit en combineert prachtig industrieel erfgoed met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid. Verken het Energiebebouw dat plaats biedt aan het cultuurcentrum en designcentrum. Daal af in het ondergrondse belevingsparcours C-mine expeditie. Hier wandel je door oude tunnels en langs nieuwe uitdagende installaties tot op de tap van de schachtbok. Het voormalige metaalmagazijn is dan weer het werkterrein van Studio Pieter Stockmans, de internationaal gerenommeerde keramist. Op C-mine kom je ogen te kort!

Rond de MIJN VAN WINTERSLAG vind je een multiculturele wereld. In de Vennestraat smelten Italië, Turkije en Griekenland samen tot één zuiderse proeftuin. Je kan er verre specialiteiten ontdekken in de vele kruidenierszaakjes.
Een pendelbus brengt je vanuit C-mine heen en terug naar het stadscentrum van Genk. Hier kom je in verwondering voor de hedendaagse architectuur van de bibliotheek of het Botta-gebouw. In de villa Le Coin Perdu, de voormalige kunstenaarswoning van Emile Van Doren, vind je dan weer een verrassende collectie van landschapsschilderijen en tekeningen vanuit het begin van de 20ste eeuw.

Tijdens de KnipoogDag duik je volledig in het mijnverleden en ontdek je hoe de industrie van toen de inspiratiebron vormt voor hedendaags design, kunst, creativiteit en innovatie. Verrassende concerten en boeiende gidsen kruiden je ontdekkingstocht.

Afsluiter
Op het C-mine plein sluiten we de KnipoogDag af met muzikale animatie. Op deze plek vind je ook het Labyrint, een imposante stalen installatie van het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

Prijs KnipoogDag
• Hele dag: € 14 (leden), € 20 (niet-leden)
• Halve dag: € 7 (leden), € 10 (niet-leden)
Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel.

<
>
x