Cultuursmakers

Kortenaken

Knipoogdag 2021 Ieper - Blauwersroute INSCHRIJVING AFGELOPEN

Met Cultuursmakers Kortenaken pikken we de uitgestelde Knipoogdag van zondag 22 maart 2020 op, namelijk op zondag 29 augustus 2021. We trekken naar Ieper voor het culturele stadsfestival, een daguitstap met begeleid voormiddagprogramma en een uitgebreid namiddagprogramma. Afspraak om 9.30 uur, exacte startlocatie wordt nog doorgegeven.

Datum: 29/08/2021
Uur: 09:30
Plaats: nog bekend te maken
Adres: nog bekend te maken , 8700 Ieper
Prijs leden: 14
Prijs niet-leden: 17
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 15

Met Cultuursmakers Kortenaken pikken we de uitgestelde Knipoogdag van zondag 22 maart 2020 op, namelijk op zondag 29 augustus 2021. We trekken naar Ieper voor het culturele stadsfestival, een daguitstap met begeleid voormiddagprogramma en een uitgebreid namiddagprogramma.
Afspraak om 9.30 uur, exacte startlocatie wordt nog doorgegeven.


VOORMIDDAGPROGRAMMA

De 7,8 km lange Blauwersroute brengt de geschiedenis van Roesbrugge en de IJzer, maar vooral over de ‘blauwers’ en ‘kommiezen’. Het grensdorp was immers de ideale plaats om via smokkelen (of blauwen) het harde bestaan wat draaglijker te maken. Behendigheid, creativiteit en vindingrijkheid inspireerden blauwers tot heroïsche daden. Na de wandeling kan je genieten van een degustatie van een picon.
's Middags ben je vrij om te kiezen: of je neemt je eigen picknick mee, of je zoekt er een gezellige brasserie/restaurantje uit om iets te eten.

NAMIDDAGPROGRAMMA

In de namiddag, van 14 tot 17 uur, kan je individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad Ieper verkennen. Met je Cultuursmakers-button opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten. Je ontdekt vele monumenten die getuigen van een zeer rijk en divers verleden.
* Duik in het rijke verleden van Ieper en Westhoek in het Yper Museum. Het decor van de Lakenhallen krijg je er bovenop cadeau.
* Droom over het leven van de Ieperse adel in het Merghelynck Museum.
* Luid een van de acht Ring Bells in de Saint George Memorial Church.
* Beleef de interactieve verhalen van de kleine man uit de Grote Oorlog in het In Flanders Fields Museum en verneem er meer over de Wederopbouw na deEerste Wereldoorlog.
* Kom op adem na de beklimming van de Belforttoren en kijk eindeloos rond naar de stad, het frontlandschap en de heuvels.
* Gooi mee een balletje in het nieuwe buitenspel De Leeuwentoren, een mix tussen Kubb en petanque, aan de gelijknamige 14de-eeuwse toren van de vesting.
* Laat je ogen fonkelen door de 23 prachtige glasramen in de Proosdijzaal van de Sint-Maartenskathedraal.
* Luister naar het verhaal van de ongelukkige Godelieve van Gistel in het Sint-Jansgodshuis en Godelievekapel.
* Verneem meer over het Ieperse vestinglandschap in de Kazematten.
* Geniet van de vele concertjes op de historische locaties.
.Van 17 tot 18 uur sluiten we de KnipoogDag af met een drankje.

DEELNAMEPRIJZEN

Deelnemers betalen 14 euro (leden Cultuursmakers) of 17 euro (niet-leden) voor dit dagprogramma.
Deelnameprijs voormiddag: 7 euro (leden of niet-leden)
Deelnameprijs namiddag: 7 euro (leden) of 10 euro (niet-leden)

<
>
x