vtbkultuur Kortenaken

Kortenaken

Expo 'Vlaamse Meesters'

Tien hedendaagse Vlaamse kunstenaars uit verschillende disciplines werden door vtbKultuur uitgenodigd om in dialoog te gaan met de ‘oude’ Vlaamse Meesters. Te zien in de bib van Kortenaken

Datum: 16/02/2019 tot 13/03/2019
Plaats: Bib Kortenaken
Prijs leden: 0
Prijs niet-leden: 0
Thema: Beeldende kunst
Type: Tentoonstelling

Meer dan 250 jaar lang waren de ‘Vlaamse’ kunstenaars toonaangevende meesters in de ‘Schone Kunsten’. Ze werden alom geprezen voor hun vakmanschap, creativiteit en innovatie. De Vlaamse Meesters, met Rubens, Bruegel en Van Eyck op kop, zijn onze culturele vaders en bepalen voor een stuk onze identiteit. Ze waren beroemd om hun vakmanschap, creativiteit en innovatie. Met indrukwekkende prestaties transformeerden ze het rijke en verstedelijkte Vlaanderen in een van de meest verfijnde regio’s ter wereld.

Tien hedendaagse Vlaamse kunstenaars uit verschillende disciplines werden door vtbKultuur uitgenodigd om in dialoog te gaan met de ‘oude’ Vlaamse Meesters. Ze kozen hun favoriete meesterwerk en vertellen waarom precies dit werk hen inspireert, boeit of ontroert. Dat alles werd gebundeld in een reizende mini-tentoonstelling ‘Vlaamse Meesters – vakmanschap inspireert’. Van 14 februari tot 14 maart komt de expo naar de bib van Kortenaken.

De expo bestaat uit een 10-tal schildersezels waarop een tentoonstellingspaneel bevestigd is. Op elk paneel beschrijft een hedendaagse kunstenaar z’n favoriete meesterwerk. Bij elke schildersezel hoort ook nog een paletje waarop meer achtergrondinformatie te vinden is over enerzijds de hedendaagse kunstenaar en anderzijds de klassieke Vlaamse Meester.

<
>
x