vtbkultuur Kortenaken

Kortenaken

Daens de musical - VOLZET

Na de musical 40-45 is in het pop-up theater van Puurs de locatie voor Daens de musical.
vtbKultuur beschikt over een beperkt aantal voordelige tickets in categorie 1!

 

Datum: 01/05/2020
Uur: 17:00
Plaats: Studio 100 Pop-Up Theater
Adres: Rijksweg 89, 2870 Puurs
Prijs leden: 60
Prijs niet-leden: 65
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

 Na de musical 40-45 is in het pop-up theater van Puurs de locatie voor Daens de musical.
vtbKultuur beschikt over een beperkt aantal voordelige tickets in categorie 1!

De musical Daens neemt ons mee terug naar het Aalst van 1888. De bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken: ze worden misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren.

Zo is de situatie die priester Adolf Daens (Peter Van de Velde), na een conflict met Bisschop Stillemans (Jo De Meyere), aantreft wanneer hij terugkeert in zijn geboortestad Aalst.

De plaatselijke industrieel heeft de helft van zijn arbeiders ontslagen en wordt gesteund door de voorzitter van de Katholieke Partij. Daens verzet zich tegen deze ontslagen en tegen de wantoestanden in de textielfabrieken.

In zijn strijd krijgt Daens de steun van Nette ( Free Souffriau), pas zeventien maar al kostwinner voor haar hele gezin. Ook de liberalen en de socialisten kiezen de kant van het volk. Eén van die socialisten is Jan De Meeter (Jelle Cleymans). Te midden van de sociale onrust en de barre levensomstandigheden ontstaat er een verboden liefde tussen het katholieke meisje en de doorwinterde socialist.

De rijdende tribunes en decors zorgen voor een unieke, nieuwe versie van deze succesmusical. De onvergetelijke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45.

Weetjes over de musical:

- De voorstelling duurt ongeveer 2 uur.

- Er wordt geen pauze voorzien.

- Gratis gebruik van de toiletten

- Iedere bezoeker krijgt een hoofdtelefoon die op eigen geluidsniveau af te stellen

- Leeftijd: Wij verwelkomen graag kinderen vanaf 12 jaar. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de voorstelling minder geschikt.

vtbKultuur biedt zitplaatsen in categorie 1 ter waarde van 69.95 euro aan 60 euro!
Eigen vervoer naar het pop-up theater. Aanvraag tot carpool is mogelijk.

 

Opgelet: plaatsen zijn beperkt. Inschrijven aan voordelig tarief doe je zo snel mogelijk (voor 15 oktober). Inschrijving is definitief na overschrijving op het rekeningnummer  BE60 7390 1327 6570 van vtbKultuur Kortenaken, met mededeling van 'Daens + naam + aantal deelnemers’

 

<
>
x