vtbkultuur Kortenaken

Kortenaken

Bierolade - bier & chocola proeverij

Lezing en tasting van bieren met chocolade

Datum: 30/11/2019
Uur: 20:00
Plaats: 't Dorp
Prijs leden: 20
Prijs niet-leden: 22
Thema: Culinair
Type: Cursus/workshop

Vlaanderen, het centrum van de wereld voor zowel chocolade als bier: toeval of niet ? Werner Callebaut vindt alvast van niet. Hij biedt verschillende workshops aan. Speciaal voor vtbKultuur linkt hij zorgvuldig geselecteerde pralines en bieren aan Vlaamse Meesters.

Op het eerste zicht lijkt de complementaire smaak van bier en chocolade vanzelfsprekend. Denk aan donkere bieren zoals porter of stout die vaak een specifiek chocolade aroma bevatten zonder dat er cacao aan toegevoegd is. Maar een blik van dichterbij onthult dat bier en chocolade complementaire kwaliteiten hebben. Kwaliteiten die voorbij het evidente gaan. Van zoet tot bitter, van licht tot zwaar, van wit tot donker. Deze adjectieven beschrijven zowel bier als chocolade en de manieren waarop deze smaken contrasteren en complimenteren.

De lezing/tasting start om 20 uur en zal 2 à 2,5 uur duren.

Geniet mee van deze degustatie, de laatste activiteit van vtbKultuur in dit jaarthema 'smaak'.

Uw inschrijving is definitief na overschrijving van het gewenste bedrag met de mededeling 'bierolade + uw naam + aantal personen' op het rekeningnummer BE60 7390 1327 6570 van vtbKultuur Kortenaken.

 

<
>
x