vtbkultuur Knokke-Heist

Knokke-Heist

Reizende expo Vlaamse Meesters in bibliotheek

vtbKultuur reizende expo ‘Vlaamse Meesters’ in bibliotheek Knokke-Heist

Datum: 06/10/2018 tot 23/10/2018
Deuren open: open elke dag van 10 – 19u, zat van 10 - 17u, zondag gesloten
Plaats: Bibliotheek
Adres: Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist
Prijs niet-leden: gratis
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Tentoonstelling

vtbKultuur reizende expo ‘Vlaamse Meesters’ van 6 tot 23 oktober 2018

in bibliotheek Knokke-Heist

Meer dan 250 jaar lang, van de 15e tot ver in de 17e eeuw, waren de ‘Vlaamse’ kunstenaars toonaangevende meesters in de ‘Schone Kunsten’. Ze werden alom geprezen voor hun vakmanschap, creativiteit en innovatie. De Vlaamse Meesters, met Rubens, Bruegel en Van Eyck op kop, zijn onze culturele vaders en bepalen voor een stuk onze identiteit. Ze werkten in Vlaanderen, haalden er hun inspiratie en zijn er nu nog steeds het best te bezoeken en te voelen.

Van 2018 tot 2020 zullen de Vlaamse Meesters meer dan ooit tevoren springlevend zijn. Tal van projecten, wandelingen, tentoonstellingen en evenementen over Vlaamse Meesters zullen overal te lande dé blikvangers en publiekslokkers zijn. Ook bij vtbKultuur.

Tien hedendaagse Vlaamse kunstenaars uit verschillende disciplines worden door vtbKultuur uitgenodigd om in dialoog te gaan met de ‘oude’ Vlaamse Meesters. Ze kiezen hun favoriete meesterwerk en vertellen waarom precies dit werk hen inspireert, boeit of ontroert. 

De expo bestaat uit een 10-tal schildersezels waarop een tentoonstellingspaneel bevestigd is. Op elk paneel beschrijft een hedendaagse kunstenaar z’n favoriete meesterwerk. Deze hedendaagse ‘grootmeesters’ werkten vol enthousiasme mee:

Adil El Arbi (filmregisseur), Bob Van Reeth (architect), Jan Fabre (beeldend kunstenaar), Jeroen Meus (kok), Judith Van Istendael (striptekenaar), Pascale Platel (theatermaker), Piet Goddaer (muzikant), Saskia De Coster (auteur), Veronique Branquinho (modeontwerper) en Wim Vandekeybus (choreograaf).

De reizende expo doet heel wat Vlaamse steden aan en in Knokke-Heist is de tentoonstelling met bekende Vlamingen die kijken naar Vlaamse meesterwerken, te bewonderen in de bibliotheek Knokke-Heist aan het Maxim Willemspad 1. (open elke dag van 10 – 19 uur
en zaterdag van 10 – 17 uur, zondag gesloten)

Opening tijdens het Cultuurweekend (aansluitend op het Cultuurcocktail van vrijdag 5 oktober in het Cultuurcentrum Scharpoord) op zaterdag 6 oktober 2018 om 11 u.

Van harte welkom!

  

 

<
>
x