vtbkultuur Knokke-Heist

Knokke-Heist

Openingsavond: 8 jaar de wereld rond door Cynthia Bil

Film en fotografie doorCynthia Bil

Datum: 11/10/2019
Uur: 20:00
Deuren open: 20u
Plaats: CC Scharpoord - Knokke-Heist
Adres: Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist
Prijs leden: gratis voor leden met gezinskaart Volksontwikkeling
Prijs niet-leden: 9 EUR - 7 EUR leden vtbKultuur, Davidsfonds, Uitpas, studenten
Prijs voorverkoop: geen
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

Geboren en getogen Knokke-Heistenaar Cynthia Bil is intussen al 8 jaar op wereldreis. “Wanneer mensen dit horen, schrikken ze zich vaak een hoedje. Want hoe is het toch mogelijk dat ik al zo lang op reis ben? Hoe doe ik het, wat heeft me ertoe aangezet, waar ben ik geweest, wat heb ik eruit geleerd en vooral, hoe kan ik zo'n jarenlange reis betalen?” aldus een superenthousiaste Cynthia die in première – nu ze even terug in Knokke-Heist is – een boeiende avond zal voorstellen.

“In het eerste deel vertel ik o.a. wat me ertoe heeft aangezet om te reizen. Ik zou maar een keer naar Australië reizen en daarna terug naar België komen om mijn 'normale' leven als leerkracht lager onderwijs terug op te nemen. Tijdens de eerste 3,5 jaar van m'n reizen - waarvan 2 jaar in Australië en Nieuw-Zeeland en anderhalf jaar in Frankrijk, Engeland en Ierland - heb ik de 'kneepjes van het vak' geleerd: hoe ik met een superklein budget kon rondkomen in duurdere landen, hoe ik zowel betaald werk als vrijwilligerswerk vond met een kort overzicht en grappige anekdotes van de verschillende jobs die ik heb gedaan (van serveerster, tuinier en bakker tot schildersmodel in Australië, het hoeden van schapen in Nieuw-Zeeland en Engeland, druivenplukken in Frankrijk tot het verzamelen van mirte en moerasplanten voor kerstversieringen in jawel, de moerassen in Ierland). Tijdens die eerste jaren bevond ik me het merendeel van de tijd op de gekste maar ook mooiste plaatsen en vertel ik o.a. hoe ik 'overleefde' in Australië, Nieuw-Zeeland en Ierland.

In het tweede deel van de lezing deel ik mijn verhalen en bevindingen over mijn 12.000 km lange reis over land en zee vanuit Ierland naar Kirgizië (Centraal-Azië) die ik samen met een vriend gedurende 4 jaar al liftend maakte: Turkije, Georgië, Azerbeidjan, Kazachstan, Oezbekistan.”

Als besluit geeft Cynthia tips voor beginnende reizigers en vertelt ze hoe reizen rond de wereld haar gevormd heeft tot de persoon die ze vandaag is. Een onvergetelijke openingsavond!

 

<
>
x