vtbkultuur Knokke-Heist

Knokke-Heist

Gouverneur Carl DECALUWE - Provinciale werking en veiligheid (lezing)

Provinciale werking en veiligheid (lezing)

Datum: 18/10/2018
Uur: 20:00
Deuren open: 20u
Plaats: CC Scharpoord - Knokke-Heist
Adres: Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist
Prijs leden: gratis voor leden met gezinskaart Volksontwikkeling
Prijs niet-leden: 9 EUR - 7 EUR leden vtbKultuur, Davidsfonds, Uitpas, studenten
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Reportage of lezing

De gouverneur bevindt zich op het kruispunt tussen lokale overheden en de Vlaamse overheid. Hij is in eerste instantie een commissaris van de Vlaamse regering en krijgt een aantal Vlaamse taken toegewezen door verschillende wetgevingen.

De Vlaamse Regering gaf aan de gouverneurs de opdracht om de coördinatie tussen de gedeconcentreerde diensten van de Vlaamse overheid te bevorderen in hun relaties met de lokale besturen.

        

De gouverneur is commissaris van de federale regering. Dit betekent dat de federale regering taken kan toewijzen aan de gouverneur.

Het grootste gedeelte van deze taken heeft te maken met veiligheid: politionele veiligheid en openbare orde, verkeersveiligheid, civiele veiligheid en noodplanning, criminaliteitspreventie, wapenvergunningen, politie en brandweer. 

Daarnaast is de gouverneur ook bevoegd voor het afleveren van reisdocumenten voor bepaalde Belgen, erkende vluchtelingen, bepaalde categorieën van vluchtelingen en staatslozen.

Carl Decaluwé komt persoonlijk zijn taken en opdrachten toelichten in het kader van de vernieuwde structuren en opdrachten van de federale overheid aan de provincies.

<
>
x