vtbkultuur Knokke-Heist

Knokke-Heist

ANTHONY CARE, flying doctor - Project Virunga-Park (lezing)

Project Virunga-Park (lezing)

Datum: 27/12/2018
Uur: 20:00
Deuren open: 20u
Plaats: CC Scharpoord - Knokke-Heist
Adres: Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist
Prijs leden: gratis voor leden met gezinskaart Volksontwikkeling
Prijs niet-leden: 9 EUR - 7 EUR leden vtbKultuur, Davidsfonds, Uitpas, studenten
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

Van jongs af aan is Anthony Caere gepassioneerd door dieren enerzijds en vliegen anderzijds.  Na zijn studies autotechniek startte hij met een opleiding piloot in de vliegclub Noordzee in Oostende.  Anthony werkte een tiental jaar op de luchthaven van Oostende.  Daar bouwde hij een vliegtuig waarmee hij in 2010 een poging heeft gedaan om rond de wereld te vliegen.

In 2014 werkte hij mee aan het programma Flying Doctors (VRT) waar hij met drie jonge dokters door Afrika vloog met eindbestemming het Virungapark in DRC Congo waar ze het vliegtuig hebben gedoneerd.

De Belgische directeur van Virunga, Emmanuel de Merode, vroeg me prompt om te blijven en een Airwing uit te bouwen.  Een aanbod dat Anthony met twee handen heeft aangenomen.   Ondertussen werkt hij al bijna 4 jaar in het Virungapark als hoofd van de anti-stroperij air unit.

Dagelijks patrouilleert hij boven het park op zoek naar stropers en rebellen en vormt hij de “Eyes In The Sky’ voor de 750 Rangers op de grond. 

Hij combineert zijn twee grote passies die hij als kleine jongen  had: wildlife en vliegen.

Anthony werd zowat de bekendste piloot op aarde toen zijn  fimpje waarin hij de baby chimpansee Mussa, die gered werd uit stropershanden overvloog naar een opvangcentrum voor chimpansees.  Het filmpje ging viraal en werd massaal gedeeld en overgenomen door zowat alle nieuwsredacties over heel de wereld.

Dit wordt een topavond die je gewoon niet mag missen! Met stip noteren! Deze avond moet je gewoon meemaken! 

<
>
x