vtbkultuur Knokke-Heist

Knokke-Heist

Foto boven: Kunstwerk van Antony Gormley, Another Time XVI. (Staat op het strandhoofd ter hoogte van Surfers Paradise, Het Zoute)

Foto rechtsKunstwerk van Jean-Michel Folon, De Zee, die grote beeldhouwer. (Staat op de golfbreker voor het Albertplein, Het Zoute) 

Beste cultuurliefhebber

Welkom op de website van vtbKultuur-afdeling Knokke-Heist met alle activiteiten voor het nieuwe werkjaar 2018-2019 met een hoog knuffelgehalte. Een bruisend werkjaar 2017-2018 reed als een trein voorbij en met ons enthousiast team van vrijwilligers maken we jullie nu al warm voor nieuwe Vlaamse meesterwerken. Lees de nieuwe editie van ons kleurrijke tijdschrift De Hoofdzaak (nummer 1 – jaargang 46 – 2018-2019) en klik op de rubriek ‘Op de hoogte blijven’ en ‘Nieuwsbrieven’.

vtbKultuur Knokke-Heist blijft een toonaangevende vereniging met een eigentijdse kijk op cultuur.

We zorgen samen met vtbKultuur nationaal in en buiten Vlaanderen voor een bruisend cultuurleven dat toegankelijk is voor iedereen.

vtbKultuur-activiteiten zijn prettig, open, actief en met respect voor ieders overtuiging.

vtbKultuur wil de eigen cultuur maar ook die van andere regio’s en volkeren toegankelijk maken en dit vanuit een actief engagement voor de toekomst van Vlaanderen.

Dit steeds in wederzijds respect voor andere culturen. Dit straalt ook uit ons jaarprogramma.

vtbKultuur Knokke-Heist start in september 2018 het 96e werkjaar en mag in 2018-2019 ook de 66e verjaardag vieren in het unieke samenwerkingsverband Volksontwikkeling (samenwerking vtbKultuur Knokke-Heist én Davidsfonds Knokke). In 2022 mogen we dus 100 jaar vtbKultuur Knokke-Heist vieren, samen met vtbKultuur nationaal. In Vlaanderen zal vtbKultuur dan ook exact 100 stevige kaarsen mogen uitblazen.

Een gezinskaart Volksontwikkeling om ALLE activiteiten die wij in het Cultuurcentrum Scharpoord organiseren, bij te wonen, kost slechts 30 EURO. Je kunt de kaart aankopen bij onze bestuursleden. Meer info vind je terug onder Lid worden.

Neem alvast een kijkje op onze website en maak kennis met onze culturele Activiteiten en/of volg ons via Facebook.

Ook niet-leden zijn steeds van harte welkom.

We hopen u alvast te mogen begroeten op één of meerdere van onze activiteiten.

Andermaal zullen wij uitpakken met unieke reisavonden. We laten u cultuur uit alle hoeken van de wereld proeven. Unieke sprekers zullen ons anders, beter, positiever leren denken of voelen. We krijgen vitaminen en proteïnen die ons rijkere mensen zullen maken. Om nog maar van onze uitstappen te zwijgen: de traditionele Brusseldag op 24 november, Met de tram naar Oostende op 13 april, de Knipoogdag naar Oudenaarde op 5 mei.

We zien elkaar terug op zondag 9 september 2018 tussen 10 en 13 u. op de Vrijetijdsmarkt op het Alfred Verweeplein aan de standen van VO, DF en vtbKultuur! En… breng vrienden mee. Wie weet raken zij ook verslaafd aan onze vtbKultuuractiviteiten. Breng zeker ook een bezoekje aan de reizende expo vtbKultuur ‘Vlaamse Meesterwerken’ in de Openbare Bibliotheek, Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist. Van 6 tot en met 23 oktober gaan Vlaamse hedendaagse kunstenaars in dialoog met hun favoriete Vlaamse meesterwerk. We bevelen ook de 12e editie van Cultuurcocktail in het Cultuurcentrum Scharpoord aan op vrijdag 5 oktober 2018 om 19 u. En… ongetwijfeld wordt onze openingsavond ‘Japan’ op 12 oktober een topper met fotograaf Frankie Meuleman, Japanse verrassingen én Zijne Excellentie Hajime Hayashi, Ambassadeur van Japan voor het Koninkrijk België zal ons die avond zijn prachtig land promoten!

Met een hartelijke, zonnige groet met een stevige knipoog!

Dominiek Segaert, voorzitter – Patricia De Groote, penningmeester –  Rosa Desloovere – Firmin Laute – Marc Cordy – Marc Gydé – Leah Gallego – Julien Vanparys – Luc De Rijcke – Myriam De Krock 

Het bestuur van vtbKultuur Knokke-Heist

Wij zijn lid van de Cultuurraad Knokke-Heist

 

 

 

nieuws

Nieuws

<
>
x