vtbkultuur Knokke-Heist

Knokke-Heist

Foto boven: Kunstwerk van Antony Gormley, Another Time XVI. (Staat op het strandhoofd ter hoogte van Surfers Paradise, Het Zoute)

Foto rechtsKunstwerk van Jean-Michel Folon, De Zee, die grote beeldhouwer. (Staat op de golfbreker voor het Albertplein, Het Zoute) 

Beste cultuurliefhebber

Welkom op de website van vtbKultuur Knokke-Heist met alle activiteiten voor het 97e werkjaar 2019-2020 waarin ‘Smaak’ de rode draad vormt. Uiteraard alleen maar ‘goede smaak’. Het werkjaar 2018-2019 is ondertussen heel goed verteerd en de gerechten in 2019-2020 beloven nu al sterren te toveren! De enthousiaste vrijwilligers van vtbKultuur Knokke-Heist nodigen jullie uit om de nieuwe editie van ons kleurrijke tijdschrift De Hoofdzaak (nummer 1 – jaargang 47 – 2019- 2020) te lezen en ons nieuwe programma op de menukaart op de middenpagina’s te proeven. Klik op de rubriek ‘Op de hoogte blijven’ en ‘Nieuwsbrieven’.

vtbKultuur Knokke-Heist blijft een toonaangevende vereniging met een eigentijdse kijk op cultuur. We zorgen samen met vtbKultuur nationaal in en buiten Vlaanderen voor een bruisend cultuurleven dat toegankelijk is voor iedereen.

vtbKultuur-activiteiten zijn prettig, open, actief en met respect voor ieders overtuiging. vtbKultuur wil de eigen cultuur maar ook die van andere regio’s en volkeren toegankelijk maken en dit vanuit een actief engagement voor de toekomst van Vlaanderen. Dit steeds in wederzijds respect voor andere culturen.

Dit straalt ook uit ons jaarprogramma. vtbKultuur Knokke-Heist start in september 2019 het 97e werkjaar en mag in 2019-2020 ook de 67e verjaardag vieren in het unieke samenwerkingsverband Volksontwikkeling (samenwerking vtbKultuur Knokke-Heist én Davidsfonds Knokke). In 2022 mogen we dus 100 jaar vtbKultuur Knokke-Heist vieren, samen met vtbKultuur nationaal. In Vlaanderen zal vtbKultuur dan ook exact 100 stevige kaarsen mogen uitblazen.

Een abonnement Volksontwikkeling om ALLE activiteiten die wij in het Cultuurcentrum Scharpoord organiseren, bij te wonen, kost vanaf dit werkjaar 35 EURO. Je kunt de groene kaart aankopen bij onze bestuursleden. Meer info vind je terug op p. 26 van De Hoofdzaak of onder Lid worden.

Neem alvast een kijkje op onze website en maak kennis met onze culturele Activiteiten en/of volg ons via Facebook. Ook niet-leden zijn steeds van harte welkom. We hopen u alvast te mogen begroeten op onze activiteiten!

Andermaal zullen wij uitpakken met unieke reisavonden. We laten u cultuur uit alle hoeken van de wereld proeven. Unieke sprekers zullen ons anders, beter, positiever leren denken of voelen. We krijgen doorheen onze smaakvolle en stevige activiteiten heel veel vitaminen en proteïnen die ons rijkere mensen zullen maken. Om nog maar van onze uitstappen te zwijgen: de unieke fietstocht ‘vtbKultuur picknickt’ over de grens naar Nederland op 31 augustus (aantal deelnemers beperkt – zie rubriek ‘Activiteiten’), de traditionele Brusseldag op 30 november met bezoek aan het Parlamentarium en het Huis van de Europese geschiedenis, de Knipoogdag naar Ieper en Poperinge op 22 maart 2020, een verrassingsuitstap naar de buren midden april 2020 en nog veel meer. Het jaarthema 2020 zal immers ook ‘Buren’ worden en de rode draad zal dan ook buren vormen in al haar betekenissen.

We zien elkaar terug op zondag 8 september 2019 tussen 10 en 13 u. op de Vrijetijdsmarkt op het Alfred Verweeplein aan de standen van VO, DF en vtbKultuur! En… breng vrienden mee. Wie weet raken zij ook verslaafd aan onze vtbKultuuractiviteiten. Het abonnement kun je daar ook aankopen. Dan krijg je de unieke kaart onmiddellijk mee! Noteer zeker met stip onze openingsavond ‘8 jaar op wereldreis’ op vrijdag 11 oktober 2019 met Cynthia Bil, een warme Knokke-Heistenaar die even terug bij ons is. Het wordt een topgerecht om de vingers van af te likken!

Met een hartelijke, zonnige groet met een stevige knipoog!

Dominiek Segaert, voorzitter – Patricia De Groote, penningmeester –  Rosa Desloovere – Marc Cordy – Marc Gydé – Leah Gallego – Julien Vanparys – Luc De Rijcke – Myriam De Krock 

Het bestuur van vtbKultuur Knokke-Heist

Wij zijn lid van de Cultuurraad Knokke-Heist

 

nieuws

Nieuws

<
>
x