vtbkultuur Knokke-Heist

Knokke-Heist

Foto boven: Kunstwerk van Antony Gormley, Another Time XVI. (Staat op het strandhoofd ter hoogte van Surfers Paradise, Het Zoute)

Foto rechtsKunstwerk van Jean-Michel Folon, De Zee, die grote beeldhouwer. (Staat op de golfbreker voor het Albertplein, Het Zoute) 

vtbKultuur en Volksontwikkeling Knokke-Heist op SCHARPOORDSTREAM

Onze voorzitter vtbKultuur Knokke-Heist, Dominiek Segaert, werd samen met Christiaan Anseeuw van Davidsfonds Knokke door Rik De Bree van de Scharpoordstream geïnterviewd over de samenwerking Volksontwikkeling. Het volledige radioprogramma werd al uitgezonden op 8 en 9 augustus 2020, maar je kan het hier opnieuw beluisteren, omlijst door heerlijke muziek, uitgekozen door vrijwilligers van zowel vtbKultuur Knokke-Heist als Davidsfonds Knokke.
Tijdens de zomer 2020 kon je elke vrijdag vanaf 16 u., zaterdag vanaf 9 u. en zondag vanaf 10 u via  https://zeno.fm/scharpoordstream/
genieten van heerlijke zomerprogramma's vanuit het Cultuurhuis. 
Surf ook eens naar de facebookpagina van het cultuurhuis https://www.facebook.com/cultuurcentrum.knokkeheist voor meer info over de programma's. 

HIER AANKLIKKEN OM HET RADIOPROGRAMMA OPNIEUW TE BELUISTEREN.

Beste cultuurliefhebber

Welkom op de website van vtbKultuur Knokke-Heist met alle activiteiten voor het 98e werkjaar 2020-2021 waarin ‘Buren’ en ‘Diversiteit’ de rode draad vormen. We bedoelen hiermee dat we met dit thema verder willen kijken dan onze neus lang is en respect opbrengen voor iedereen en andere culturen, maar evenzeer de eigen identiteit en het behoud hiervan, niet vergeten. Het werkjaar 2019-2020 is ondertussen voorbij en we krijgen er in het werkjaar 2020-2021 zeker heel wat nieuwe en toffe buren bij in de vorm van kleurrijke en inspiratievolle activiteiten. De nieuwe editie van ons kleurrijke tijdschrift De Hoofdzaak (nummer 1 – jaargang 48 – 2020-2021) viel in mei 2020 al bij u in de bus. Op onze website kunt u de nieuwe Hoofdzaak ook lezen door te klikken op ‘Op de hoogte blijven’. 

Bij alle activiteiten zullen wij van vtbKultuur Knokke-Heist steeds heel strikt de maatregelen die verband houden met corona, naleven. Wij volgen hiervoor nauwgezet de richtlijnen van de overheid. Wij zullen niet nalaten om via onze website, e-mails, pers u steeds de meest recente info door te geven zodat onze activiteiten in optimale omstandigheden kunnen en mogen verlopen. Lees goed ons coronaprotocol met alle info over reservatie van onze avonden, waarvan sommigen ontdubbeld worden in een namiddag- en avondvoorstelling.

vtbKultuur Knokke-Heist blijft een toonaangevende vereniging met een eigentijdse kijk op cultuur. We zorgen samen met vtbKultuur nationaal in en buiten Vlaanderen voor een bruisend cultuurleven dat toegankelijk is voor iedereen.

vtbKultuur-activiteiten zijn prettig, open, actief en met respect voor ieders overtuiging. vtbKultuur wil de eigen cultuur maar ook die van andere regio’s en volkeren toegankelijk maken en dit vanuit een actief engagement voor de toekomst van Vlaanderen. Dit steeds in wederzijds respect voor andere culturen.

Dit straalt ook uit ons jaarprogramma. vtbKultuur Knokke-Heist startte in september 2020 het 98e werkjaar en mag in 2020-2021 ook de 68e verjaardag vieren in het unieke samenwerkingsverband Volksontwikkeling (samenwerking vtbKultuur Knokke-Heist én Davidsfonds Knokke). In 2022 mogen we dus 100 jaar vtbKultuur Knokke-Heist vieren, samen met vtbKultuur nationaal. In Vlaanderen zal vtbKultuur dan ook exact 100 stevige kaarsen mogen uitblazen.

Een abonnement Volksontwikkeling om ALLE activiteiten die wij in het Cultuurcentrum Scharpoord organiseren, bij te wonen, kost 35 EURO. Je kunt de gele kaart aankopen bij onze bestuursleden. Meer info in ons tijdschrift De Hoofdzaak bij de rubriek Nieuwsbrieven of onder Lid worden.

Neem alvast een kijkje op onze website en maak kennis met onze culturele Activiteiten en/of volg ons via Facebook. Ook niet-leden zijn steeds van harte welkom. We hopen u alvast te mogen begroeten op onze activiteiten!

Andermaal zullen wij uitpakken met unieke reisavonden. We laten u cultuur uit alle hoeken van de wereld proeven. Unieke sprekers zullen ons anders, beter, positiever leren denken of voelen. We krijgen doorheen onze smaakvolle en stevige activiteiten heel veel vitaminen en proteïnen die ons rijkere mensen zullen maken en nieuwe buren laten ontmoeten.

De geplande Verenigingenmarkt van zondag 20 september 2020 op het Alfred Verweeplein ging wegens de recente corona-maatregelen niet door. Ook de geplande vtbKultuur Picknickt-dag van 22 augustus met een heerlijke fietstocht naar Oostkerke en het Nederlandse Heile kwam te vervallen en wordt naar volgend jaar verplaatst.

Onze openingsavond rond de bevrijding van Knokke-Heist en het For Freedom Museum met de broers Danny en Freddy Jones op vrijdag 9 oktober 2020 werd een succesvolle namiddag- en avondvoorstelling in samenwerking met Davidsfonds Knokke en het For Freedom Museum. Ook de reisavond rond Zuidwest-Engeland met Jan en Rita Thienpont-Vanden Branden was een succes.

Helaas moeten wij – wegens de sluiting van het Cultuurcentrum en de verstrengde coronamaatreglen sinds 28 oktober 2020 – de reisavond ‘Dwars door Centraal-Amerika’ met Dominiek Druart op 29 oktober annuleren. De daaropvolgende avonden 20/11, 3 en 11/12 vinden plaats onder het grootste voorbehoud. We passen de info op deze info aan van zodra het Cultuurcentrum weer opent. Met dank voor het begrip in het belang van de nationale en internationale volksgezondheid en veiligheid.

Dominiek Segaert, voorzitter – Patricia De Groote, penningmeester –  Rosa Desloovere – Marc Cordy – Marc Gydé – Leah Gallego – Julien Vanparys – Luc De Rijcke – Myriam De Krock 

Het bestuur van vtbKultuur Knokke-Heist

Wij zijn lid van de Cultuurraad Knokke-Heist

 

nieuws

Nieuws

<
>
x