vtbkultuur Knokke-Heist

Knokke-Heist

Foto boven: Kunstwerk van Antony Gormley, Another Time XVI. (Staat op het strandhoofd ter hoogte van Surfers Paradise, Het Zoute)

Foto rechtsKunstwerk Tower van Thomas Lerooy uit Roeselare: 49 bronzen bustes, 22 meter hoog (Staat op de Zeedijk van Duinbergen op het groene plein)

Beste vrienden,

Door de coronamaatregelen kunnen onze activiteiten in het Cultuurcentrum Scharpoord niet doorgaan. Van zodra dit wel weer kan, zullen wij u op de hoogte brengen via onze website, pers en e-mail of brief. Ons bestuur werkt ook aan een compensatie voor volgend werkjaar, nu dit werkjaar niet alle activiteiten kunnen plaatsvinden.

Wij bieden u vanaf half december 2020 maandelijks een korte wandelzoektocht aan waarbij u via een kruiswoordraadsel een boodschap kunt ontdekken.

Vanaf april kun je ook een leuke FIETSTOCHT KNOKKE-ZOUTE van 17 km lang ontdekken en vanaf mei de unieke FIETSTOCHT HEIST van 19km. Deze leiden je doorheen het Knokse en het Zoutelandschap en Heist met de nadruk op cultuur, natuur en ontspanning en is geschikt voor het hele gezin! Druk deze af of haal deze op in het toerismebureau of het cultuurcentrum Scharpoord: fietstocht Knokke-Zoute en/of fietstocht Heist druk deze af in boekjesvorm: paginaopmaak - katernopmaak - geen paginakader) Voor de podcast: ga naar activiteiten en selecteer de fietstocht.

WANDELZOEKTOCHTEN:

Juni is de maand van het begin van de zomer, de langste dag van het jaar ....maar ook van een nieuwe JUNIWANDELZOEKTTOCHT van 2,4 km waarbij je ongekende plekjes ontdekt. Start op de parling van Molenhoek in Westkapelle en verken deze mooie deelgemeente. 

Klik op deze link om het formulier af te drukken: Juniwandelzoektocht 

Mei is de maand van moederdag en dan leggen alle vogels een ei....maar ook van een nieuwe MEIWANDELZOEKTTOCHT van 2,7 km waarbij je ongekende plekjes ontdekt. Start aan de kerk in Duinbergen (Elizabethlaan) en trotseer de hoogtes en laagtes van de duinen. 

Klik op deze link om het formulier af te drukken: Meiwandelzoektocht

April is de maand van Pasen en aprilse grillen ....maar ook van een nieuwe PAASWANDELZOEKTTOCHT van 2,7 km waarbij je zeker een ooievaar kan spotten. Start in de Oosthoek in deelgemeente Knokke en verken de Zoutelaan en paadjes errond. 

Druk het invulformulier hier af: Paaswandelzoektocht + Paasroute

Maart is de lentemaand en de paaslelies staan al in bloei, het ideale moment om de deelgemeente Ramskapelle te ontdekken met een LENTEWANDELZOEKTOCHT.

De route is 1,8 km lang en start bij de molen naast restaurant De Kruier, rechtover de weide met de mini-paardjes.

Druk het invulformulier hier af: lentewandelzoektocht + plannetje (niet echt nodig).

Als u in het weekend of de paasvakantie deze zoektocht doet, dan kunt u ook een bezoek brengen aan het 

For Freedom Museum, Ramskapellestraat 91-93.  www.forfreedommuseum.be 

Openingsuren: 

- in de weekends van 10u tot 17u

- vanaf de paasvakantie dagelijks

Gratis parkeren is mogelijk in de omgeving van het museum. Aan de markt in Ramskapelle max 4 uur (blauwe schijf)

Februari is de maand van de liefde en daarom heet onze tweede wandeling, de VALENTIJNSWANDELZOEKTOCHT.

De wandeling bestaat uit een lus van 2,4 km met start en aankomst aan museum Sincfala in Heist.

De antwoorden voor het kruiswoordraadsel staan in volgorde van de wandeling. Als alle woorden gevonden worden, vind je een mooie ‘liefdesboodschap’.

Om het invulformulier af te drukken, klik je op: valentijnswandelzoektocht + valentijnsroute. Heb je geen printer dan vind je deze in CC Scharpoord of het toerismebureau.

In het Laguna-sportcentrum zijn er toiletten beschikbaar.

Januari: Heb je nog zin om de eerste EINDEJAARSWANDELZOEKTTOCHT in Knokke te doen?

Klik dan hier om deze wandeltocht af te drukken: eindejaarswandelzoektocht + plannetje

Maak de tocht van 1,5 km met maximaal 4 personen (kinderen onder de 12 jaar niet meegeteld)

Het CC Scharpoord is alle dagen open van 8u30 tot 19u, het toilet is daar beschikbaar. Wel gesloten op Kerstdag en Nieuwjaar.

Hou afstand en hou het veilig. Graag reacties op vtbkultuurknokkeheist@gmail.com

Veel wandel- en zoekplezier.

Dominiek Segaert, voorzitter – Patricia De Groote, penningmeester –  Rosa Desloovere – Marc Cordy – Marc Gydé – Leah Gallego – Julien Vanparys – Luc De Rijcke – Myriam De Krock 

Het bestuur van vtbKultuur Knokke-Heist

 

nieuws

Nieuws

<
>
x