vtbkultuur Keerbergen

Keerbergen

‘Romantische middag met meesterwerken van Mozart en Brahms’ met Antwerp Symphony Orchestra en Paul Lewis (piano) in Koningin Elisabethzaal Antwerpen - UITVERKOCHT

In Mozart's pianoconcerto nr. 27 kan je een groot aandeel melancholie en berusting ontdekken. Ook met zijn Maurerische Trauermusik bouwde Mozart een brug naar de Romantiek. De ‘pastorale’ Tweede symfonie is Brahms’ wondermooie bijdrage aan het muziektijdperk waarin componisten vooral het hart lieten spreken.

Datum: 07/03/2020
Uur: 15:00
Plaats: Koningin Elisabethzaal - Koningin Astridplein 26 - Antwerpen
Prijs leden: € 34,50
Prijs niet-leden: € 36,00
Thema: Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 0

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Omwille van zijn consequente artistieke visie en engagement werd Philippe Herreweghe op verschillende plaatsen onderscheiden. In 1990 werd hij door de Europese muziekpers uitgeroepen tot Muzikale Persoonlijkheid van het Jaar. Samen met het Collegium Vocale Gent werd Philippe Herreweghe in 1993 benoemd tot Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen. Een jaar later werd hem de orde van Officier des Arts et Lettres toegekend, en in 1997 werd hij benoemd als Doctor honoris causa aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 2003 kreeg hij in Frankrijk de titel Chevalier de la Légion d’Honneur toegekend. In 2010 verleende de stad Leipzig aan Philippe Herreweghe de Bach-Medaille voor zijn grote verdienste als Bachuitvoerder. In 2017 ontving hij een eredoctoraat aan de Universiteit Gent.

Paul Lewis wordt internationaal beschouwd als één van de toonaangevende musici van zijn generatie. Hij studeerde aan de Chetham's School of Music en de Guildhall in Londen en deelde het podium met vooraanstaande orkesten als het London Symphony, het New York Philharmonic en het Koninklijk Concertgebouworkest onder dirigenten als Bernard Haitink, Christoph von Dohnányi, Mark Elder en Sir Charles Mackerras. Zijn recente opnames van Beethoven en Schubert werden lovend onthaald en bevestigen zijn reputatie als een van de belangrijkste vertolkers van het centraal-Europese klassieke repertoire. Samen met zijn vrouw, de Noorse celliste Bjørg Lewis, is hij artistiek directeur van het Midsummer Music, een jaarlijks kamermuziekfestival in Buckinghamshire. In oktober 2015 werd hij aangesteld als mede-artistiek directeur van de Leeds International Piano Competition.

Op het programma:

  • Mozart: Maurerische Trauermusik in c (KV 477) (KV 479a) en Pianoconcerto nr. 27 in Bes, KV 595
  • Brahms: Symfonie nr. 2 in D, opus 73     

Ticketprijzen voor rang 1 plaatsen (programmaboekje en reservatiekosten inbegrepen): € 34,50 (€ 36,00 voor niet-leden).

Praktische info: de verplaatsingskosten zijn niet inbegrepen! Indien je voor de trip van Mechelen naar Brussel de trein verkiest, kan je aansluiten bij onze groep die in de lokettenhal van het station van Mechelen zal samenkomen (het tijdstip wordt later medegedeeld).

Deelnemen: tot 1 december 2019, of zolang de voorraad strekt, kan je tickets bestellen bij Georges Soyez (tel. 0478.99.97.86) of via e-mail keerbergen@vtbkultuur.be én, nadat je de bevestiging van je reservatie hebt ontvangen, onmiddellijk het deelnamebedrag storten op de bankrekening BE60 9795 4287 6770 van vtbKultuur Keerbergen.

Mis het niet, reserveer snel. Het aantal tickets is beperkt!

© tekst en foto’s koninginelisabethzaal.be

<
>
x