vtbkultuur Keerbergen

Keerbergen

Reisvoordracht ‘Zuidelijk Afrika, van Namibië tot Zimbabwe’ door Patrick Dewilde

Audiovisuele montage. Met foto's, filmpjes en live commentaar schetst Patrick Dewilde de geschiedenis, de natuur, de cultuur en de mensen van Zuid-Afrika, Namibië, Lesotho, Swaziland en Zimbabwe.

Datum: 20/10/2020
Uur: 20:00
Plaats: Ludwinahuis
Adres: Zellaerdreef 2 , 2820 Bonheiden
Prijs leden: € 7,00 (aan de kassa)
Prijs niet-leden: € 7,00
Prijs voorverkoop: € 6,00 (uitsluitend voor leden)
Thema: Andere culturen
Geschiedenis en erfgoed
Natuur
Type: Reportage of lezing

We maken een reis van meer dan 5.000 kilometer door Zuidelijk Afrika. In Namibië rijden we door de Kalahari-woestijn en maken kennis met de levenswijze van de Bosjesmannen en de Himbas. Voor de kust van Walvisbaai varen we tussen duizenden zeeleeuwen. In Zimbabwe schitteren de Victoriawatervallen en de lang onontdekte paleizen van Groot-Zimbabwe.

Lesotho bereiken we door de gevaarlijke Sani-pas op te rijden en op de hoogvlakten maken we kennis met de beste schaapscheerders ter wereld.

In Swaziland kan je logeren in het safaripark van koning Mswati, die, alhoewel hij al 15 echtgenotes heeft, er elk jaar nog één bijneemt.

De grote wildparken van Zuid-Afrika en Botswana hebben een fascinerende fauna en flora. Maar er is zo veel meer te beleven: de omgeving van Kaapstad met zijn wilde kusten langs Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg, de wijngaarden van Stellenbosch en het Robbeneiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat.

In Kwazulu-Natal zijn er de tropische stranden, de majestueuze Drakensbergen en de erfenis van de grote Zulu-koning Shaka Zulu.

Een reis door Zuidelijk Afrika is ook een reis door de tijd: van de 30.000 jaar oude cultuur van de Bosjesmannen, over de komst van de Bantoe-stammen en de kolonisatie door Portugezen, Hollanders en Engelsen, tot de meer recente tijden met Boerenoorlogen, Apartheid en Nelson Mandela.

Toegangskaartjes:

  • in voorverkoop (uitsluitend voor vtbKultuur-leden): € 6,00. Kaartjes in voorverkoop kunnen tot 18 oktober besteld worden via mail keerbergen@vtbkultuur.be of bij Georges Soyez (tel. 0478 99 97 86). Nadat je de bevestiging van je bestelling ontvangen hebt, dient het deelnamebedrag onmiddellijk gestort op de bankrekening BE60 9795 4287 6770 van vtbKultuur Keerbergen.
  • aan de kassa: € 7,00

Vooraf inschrijven is verplicht!

<
>
x