vtbkultuur Keerbergen

Keerbergen

Reisfilm ‘Noordwest Canada & The Goldfields’ van Hugo en Patricia De Ruysscher-Ceuterickx

Deze film is een perfecte mix van natuur en cultuur, en maakt een duik in het historische verleden van de Canadese provincies British Columbia en de Yukon. De schitterende videobeelden in High Definition staan garant voor een boeiend avontuur!

Datum: 05/03/2019
Uur: 20:00
Plaats: Kunstencentrum 't Kranske - Poverstraat 2 - Bonheiden
Prijs leden: € 7,00 (aan de kassa)
Prijs niet-leden: € 7,00
Prijs voorverkoop: € 6,00 (uitsluitend voor leden)
Thema: Andere culturen
Geschiedenis en erfgoed
Natuur
Type: Reportage of lezing

Nabij Edmonton ligt het Elk Island National Park, een natuurreservaat bekend voor zijn bizons. We rijden door het Rotsgebergte naar het westen en komen voorbij Mount Robson (3954m), de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains. Wells Gray Provincial Park is gevormd door vulkaanerupties en bezit indrukwekkende watervallen. De Cariboo Highway is een historische route, die de goudzoekers volgden op weg naar Quesnel, Wells en Barkerville. Cottonwood House is een historisch roadhouse, helemaal gerestaureerd. In de streek bij Hazelton staan meer dan 50 totempalen van het Gitxsan volk, verspreid over verschillende Indianendorpen. Aan de oever van Stuart Lake ligt Fort Saint James, een authentieke pelshandel-tradingpost uit de 19e eeuw. De Cassiar Highway loopt naar het noorden, waar het krioelt van de zwarte beren. In Jade City draait alles om het groene mineraal. Een zijweg van de Cassiar Highway voert ons naar Stewart en Hyder, voor een uitstapje naar Alaska.  In de Fish Creek komen grizzlyberen in juli en augustus vissen op zalm.

De tweede film beschrijft de Alaska Highway en de Klondike Highway: in Dawson Creek brengt het pioniersmuseum ons terug naar het leven begin de jaren 1900. Chetwynd is bekend voor zijn kettingzaagkunst. In de boreale bossen spotten we kariboes, steenschapen, sneeuwgeiten, witstaart herten en de bosbizon, het grotere broertje van de Amerikaanse prairiebizon. In Teslin wonen nog een 500-tal Tlingit Indianen. Carcross ligt aan de oever van Lake Bennett, eind 19e eeuw dé toegangspoort naar de goudvelden van het hoge noorden. De historische White Pass Route brengt ons naar Skagway in Alaska. Miles Canyon bij Whitehorse is nog steeds indrukwekkend.  Dawson City is een levend museum en vlakbij ligt de Bonanza Creek, waar in 1896 alles begon.

Toegangskaartjes:

  • in voorverkoop (uitsluitend voor VAB- of vtbKultuur-leden): € 6,00. Kaartjes in voorverkoop kunnen tot 1 maart besteld worden bij Georges Soyez (tel. 0478 99 97 86) of via e-mail keerbergen@vtbkultuur.be. Nadat je de bevestiging van je bestelling ontvangen hebt, dient het deelnamebedrag onmiddellijk gestort op de bankrekening BE60 9795 4287 6770 van vtbKultuur Keerbergen.
  • aan de kassa: € 7,00

Foto’s © Patricia & Hugo De Ruysscher

<
>
x