vtbkultuur Keerbergen

Keerbergen

Musical ‘Rubens’ - UITVERKOCHT

Na het succes van Marie-Antoinette en Albert I zet Historalia samen met regisseur Luc Stevens het leven van Rubens in de verf. Letterlijk en figuurlijk.

Datum: 22/08/2018
Uur: 20:45
Plaats: Kasteel de Merode - Westerlo
Plaats van bijeenkomst: Kasteel de Merode - de Merodedreef 2 - 2260 Westerlo
Prijs leden: € 42,00
Prijs niet-leden: € 43,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - theater
Beschikbare plaatsen: 0

Historalia neemt je in de zomer opnieuw mee in een betoverende en muzikale reis door de tijd. Eindhalte is deze keer het Antwerpen van de 16de en vroeg 17de eeuw, de tijd waarin Rubens zich opwierp tot een van de beroemdste en meest veelzijdige kunstenaars. Je mag je verwachten aan een totaalbeleving in openlucht. Een sensationele voorstelling, een spannende en ontroerende verheerlijking van ons eigen erfgoed. De acteurs worden bijgestaan door meer dan 100 figuranten en door een 12-koppig live-orkest.

De musical Rubens brengt het intrigerende levensverhaal van een man met duizend talenten. De musical gaat van start in het beroemde veilinghuis Sotheby's. Daar wordt 'Kindermoord in Bethlehem', één van Rubens beroemdste kunstwerken, per opbod verkocht. We ontmoeten er 12 zeventiende-eeuwse schilders, die ons bij de hand nemen door het leven van hun grootste rivaal en inspiratiebron. We leren Rubens kennen als begaafd kind in het Duitse Siegen, ontmoeten samen met hem zijn grote inspiratiebron Caravaggio in Italië en keren met hem terug naar Antwerpen, waar hij thuis is. Hij wordt hofschilder van Albrecht en Isabelle en een gevierd diplomaat. Maar hij kent ook tegenspoed en wordt geplaagd door een slepende ziekte.

Deelnameprijs voor rang 1 tickets: € 43 (€ 42 voor vtbKultuur- of VAB-leden) inclusief gratis programmabrochure per 2 tickets. De verplaatsing naar Westerlo is niet inbegrepen. Wie geen vervoer heeft kan, zolang er plaatsen beschikbaar zijn, met andere deelnemers meerijden (bij de inschrijving aan te vragen!). De carpoolprijs bedraagt € 5,00/persoon (te betalen aan de chauffeur).

Tickets: tot 20 april, of zolang de voorraad strekt, kan je tickets bestellen bij Georges Soyez (tel. 0478.99.97.86) of via e-mail keerbergen@vtbkultuur.be. Nadat je de bevestiging van je bestelling ontvangen hebt, dient het deelnamebedrag onmiddellijk gestort op de bankrekening BE60 9795 4287 6770 van vtbKultuur Keerbergen.

Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt. Snel inschrijven is de boodschap!

<
>
x