vtbkultuur Keerbergen

Keerbergen

Midsummer Mozartiade, opera ‘Die Entführung aus dem Serail’ in Théâtre des Martyrs - Brussel - UITVERKOCHT

Wist je dat Wolfgang Amadeus Mozart in zijn kinderjaren enkele weken doorbracht in Brussel? Voldoende aanleiding voor een festival in het teken van dit wonderkind. Op 30 juni kan je een opvoering bijwonen van Mozarts meest succesvolle opera tijdens zijn leven.

Datum: 30/06/2019
Uur: 14:00
Plaats: Théâtre des Martyrs - Martelaarsplein 22 - 1000 Brussel
Prijs leden: € 30
Prijs niet-leden: € 32
Thema: Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 0

De vierde editie van het Midsummer Mozartiade festival, vindt in 2019 opnieuw plaats rond het Brusselse Martelaarsplein. Die Entführung aus dem Serail is een opera van Wolfgang Amadeus Mozart in drie bedrijven naar een libretto van J. Gottlieb Stephanie jr., gebaseerd op Belmonte und Constanze geschreven door Georg Friedrich Bretzner in 1780. Deze opera is geschreven in Wenen, waar Mozart leefde en werkte nadat hij door de aartsbisschop van Salzburg ontslagen was als componist. Hoewel het in die tijd gebruikelijk was om opera's in het Italiaans te schrijven, is het libretto van deze opera in het Duits. Het is verder bijzonder dat deze opera zich in een harem in Turkije afspeelt. De eerste opvoering, waarbij keizer Jozef II aanwezig was, was op 16 juli 1782 in het Burgtheater in Wenen en werd door de componist zelf gedirigeerd.

Het Martelaarsplein, in hartje Brussel, is een vierkant stadsplein in neoclassicistische stijl. Tegenwoordig kennen Brusselaars het beter als het plein waar de Vlaamse regering kantoor houdt en waar het ‘Théâtre des Martyrs’ is gevestigd, dan als de herdenkingsplaats voor de martelaars van de Belgische Revolutie van 1830. Is er een betere manier om dit erfgoedjuweel te herwaarderen dan door er Mozarts muziek te laten weerklinken? Het ‘Théâtre des Martyrs’ is gebouwd waar vroeger de Étoile-bioscoop stond en is in 1998 ingehuldigd. Het is één van de mooiste en modernste theaters van Brussel.

Ticketprijzen (reservatiekosten inbegrepen) voor de opera, met vooraf (om 14.00 u.) causerie met musicoloog Arne Herman: € 30 (in plaats van € 50) en € 32 voor niet-leden.

Praktische info: de verplaatsingskosten zijn niet inbegrepen! Als je voor de trip van Mechelen naar Brussel Centraal de trein verkiest, kan je aansluiten bij onze groep die in de lokettenhal van het station van Mechelen zal samenkomen (het tijdstip wordt later medegedeeld).

Deelnemen: je tickets bestellen bij Georges Soyez (tel. 0478.99.97.86) of via e-mail keerbergen@vtbkultuur.be én, nadat je de bevestiging van je reservatie hebt ontvangen, onmiddellijk het deelnamebedrag storten op de bankrekening BE60 9795 4287 6770 van vtbKultuur Keerbergen.

Mis het niet, reserveer snel. Het aantal tickets is beperkt!

© foto’s Mozartiade.pdf & amadeusandco.com

<
>
x