vtbkultuur Keerbergen

Keerbergen

Lezing ‘Gebroeders Van Eyck’, door Tamara Ingels

De lezing van dr. Tamara Ingels zal een mooie inleiding worden over de figuur van Jan Van Eyck.

Datum: 18/02/2020
Uur: 20:00
Plaats: OC Krankhoeve - Grote Doelstraat 1 - Bonheiden
Prijs leden: € 8 (aan de kassa)
Prijs niet-leden: € 10 (aan de kassa)
Prijs voorverkoop: € 6,00 (leden) en € 8,00 (niet-leden)
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Reportage of lezing

En tegelijk ook een goede voorbereiding voor ons bezoek aan de tentoonstellingVan Eyck. Een optische revolutie’ in het Museum voor Schone Kunsten Gent, op Za 5 april 2020. Tamara Ingels zal zijn belangrijkste werken en enkele bijzonderheden in zijn oeuvre bespreken en natuurlijk zal zij het ook hebben over de impact van het werk van de gebroeders Van Eyck.

Jan van Eyck (ca. 1390-1441) was hofschilder van de Bourgondische hertog Filips de Goede. Jan Van Eyck stak uit boven zijn tijdgenoten en ontketende een optische revolutie. Met zijn weergaloze techniek en observatievermogen tilde hij de olieverfschilderkunst tot ongekende hoogten en bepaalde de verdere koers van de schilderkunst. Zijn meesterwerk is De Aanbidding van het Lam Gods (Sint-Baafskathedraal, Gent), een opdracht van de Gentse schepen Joos Vijd, dat hij na de dood van zijn broer Hubert van Eyck in 1432 afwerkte.

Toegangskaartjes:

  • in voorverkoop: € 6,00 voor leden vtbKultuur en Davidsfonds Bonheiden-Rijmenam (voor niet-leden € 8,00). Kaartjes in voorverkoop kunnen tot 13 februari besteld worden bij Georges Soyez (tel. 0478 99 97 86) of via e-mail keerbergen@vtbkultuur.be. Nadat je de bevestiging van je bestelling ontvangen hebt, dient het deelnamebedrag onmiddellijk gestort op de bankrekening BE60 9795 4287 6770 van vtbKultuur Keerbergen.
  • aan de kassa: € 8,00 voor leden vtbKultuur en Davidsfonds Bonheiden-Rijmenam (voor niet-leden € 10,00).

Activiteit i.s.m. Davidsfonds Bonheiden/Rijmenam

Foto © lukasweb.be - Art in Flanders vzw, foto Hugo Maertens

<
>
x