vtbkultuur Keerbergen

Keerbergen

Europalia Roemenië - tentoonstelling over Constantin Brancusi - Bozar Brussel - VOLGEBOEKT

Europalia organiseert sinds 1969 kunstenbiënnales rond wisselende gastlanden. In 2019 staat Roemenië in de kijker.

Datum: 14/12/2019
Plaats: BOZAR - Ravensteinstraat 23 - 1000 Brussel
Prijs leden: € 10,00
Prijs niet-leden: € 12,00
Thema: Andere culturen
Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Muziek
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 0

Tentoonstelling ‘Ancestors & Rituals’: het paradepaardje van Europalia Roemenië is een prestigieuze tentoonstelling over Constantin Brancusi (1876-1957), de meest invloedrijke beeldhouwer van de 20ste eeuw. Het is de allereerste keer dat er in Brussel een expo aan Brancusi wordt gewijd - de laatste solotentoonstelling vond bijna 25 jaar geleden plaats in Parijs.

Brancusi is een sleutelfiguur in de kunstgeschiedenis. Hij wordt een pionier van het modernisme genoemd. Hij introduceerde een nieuwe beeldentaal, los van de heersende academische stijl. In zijn oeuvre sublimeert hij de werkelijkheid tot alleen de poëtische essentie overblijft en slaagt hij er in de ziel van zijn onderwerpen bloot te leggen. Hij wordt een pionier van het modernisme genoemd.

De tentoonstelling brengt topstukken uit musea en privécollecties van over de hele wereld bijeen. Denk aan meesterwerken als ’Slapende muze’ ‘De Kus’ en ‘Leda’. Verschillende stukken worden voor de eerste keer getoond, samen met werk van tijdgenoten (Duchamp, Modigliani, Man Ray, e.a) en sculpturen van Rodin, bij wie Brancusi kort in de leer ging.

Programma: start om 13.30 uur en eindigt rond 17.30 uur. Het omvat een begeleid bezoek aan de tentoonstelling en een optreden van een dans- en muziekgroep.

Samenkomst: om 13.15 uur aan de ingang van de BOZAR - Ravensteinstraat 23 - 1000 Brussel. Voor de trip naar Brussel kan je aansluiten bij onze groep die in Mechelen de trein zal nemen (samenkomst in de lokettenzaal van het NMBS-station - het uur wordt later medegedeeld).

Deelnameprijs: € 10 voor vtbKultuur- en VAB-leden en € 12 voor niet-leden. De verplaatsing naar Brussel is niet inbegrepen.

Deelnemen: inschrijven bij Georges Soyez (tel. 0478.99.97.86) of via e-mail keerbergen@vtbkultuur.be en, na ontvangst van bevestiging van je inschrijving, onmiddellijk de deelnameprijs storten op de bankrekening BE60 9795 4287 6770 van vtbKultuur Keerbergen.

Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt!

© foto’s: europalia.eu

<
>
x