vtbkultuur Keerbergen

Keerbergen

Bezoek tentoonstelling ‘De wereld van Bruegel in zwart en wit’ - VOLGEBOEKT

Deze buitengewone tentoonstelling speelt zich af in het Paleis van Karel van Lotharingen. Mis deze kans niet om de minder bekende meesterwerken van Bruegel te ontdekken!

Datum: 09/11/2019
Uur: 10:00
Plaats: Koninklijk Bibliotheek - Keizerslaan 4 - 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: Om 09.50 u. aan de ingang van de Koninklijke Bibliotheek
Prijs leden: € 15,00
Prijs niet-leden: € 16,00
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 0

Iedereen kent Bruegel als wereldberoemd schilder, maar wist je dat Bruegel in zijn tijd vooral bekend was om zijn prenten? Dit is de eerste – en mogelijk de laatste – keer dat je de kans krijgt om Bruegels prenten van dichtbij te bewonderen. De Koninklijke Bibliotheek van België bewaart een complete en ongeëvenaarde collectie die tijdens het Bruegeljaar exclusief wordt tentoongesteld. De tentoonstelling ‘De wereld van Bruegel in zwart en wit’ neemt je mee in de imaginaire wereld van deze Vlaamse meester.

Zo’n 450 jaar geleden, tijdens de 16e eeuw, was Vlaanderen het centrum voor de productie van en de handel in prenten. Bruegel en zijn uitgever, Hiëronymus Cock, speelden een sleutelrol in deze periode. Hun meesterlijk vakmanschap en ondernemingszin staan centraal in de tentoonstelling. Het wordt een unieke ervaring die je meevoert in de leefwereld van Bruegel en zijn tijdgenoten. Ontdek hoe Bruegel inspiratie vond in het Italiaanse landschap en laat deze kans om de originele Bruegelprenten te bewonderen zeker niet liggen. Veel van de werken worden in verschillende edities of 'lijsten' bewaard. Voordat een eerste editie op de markt kwam en over de hele wereld kon worden verspreid, had een prent al een lange weg afgelegd. Ontdek tijdens de tentoonstelling hoe het proces verliep, van tekening tot prent. Bewonder Bruegels Italiaanse landschappen, enkele originele voortekeningen, de 7 hoofdzonden, deugden en andere prachtige prenten. Duik in Bruegels imaginaire wereld en laat je verrassen door de bijzondere figuren en details.

Deelnameprijs (ticket en gegidste rondleiding): € 15,00 voor vtbKultuur-leden (€ 16,00 voor niet-leden). De verplaatsing naar Brussel is niet inbegrepen. Als je voor de trip van Mechelen naar Brussel de trein verkiest, kan je aansluiten bij onze groep die in de lokettenhal van het station van Mechelen zal samenkomen (het tijdstip wordt later medegedeeld).

Deelnemen: inschrijven via e-mail keerbergen@vtbkultuur.be of bij Georges Soyez (tel. 0478 99 97 86) én, nadat je de bevestiging van je inschrijving ontvangen hebt, onmiddellijk het deelnamebedrag storten op de bankrekening BE60 9795 4287 6770 van vtbKultuur Keerbergen. Het aantal deelnemers is beperkt!

Foto’s © KMMA - Jo Van de Vyver en kbr.be

<
>
x