vtbkultuur Kalmthout

Kalmthout

MOZART :PIANO CONCERT NR 27

Zijn Pianoconcerto nr. 27 was het laatste wapenfeit van Mozart als concertsolist. Je kan er een ongewoon groot aandeel melancholie en berusting in ontdekken, alsof de componist zijn einde voelde naderen. Ook met zijn indringende Maurerische Trauermusik, die hij schreef voor de vrijmetselaarsloge, bouwde Mozart een brug naar de Romantiek.

Datum: 07/03/2020
Uur: 15:00
Deuren open: 14.00
Plaats: Koningin Elisabethzaal
Adres: Astridplein 26, 2018 ANTWERPEN
Prijs leden: 34,20
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Met zijn indringende Maurerische Trauermusik die hij schreef voor de vrijmetselaarsloge, bouwde Mozart een brug naar de Romantiek. De ‘pastorale’ Tweede symfonie is Brahms’ wondermooie bijdrage aan dit nieuwe muziektijdperk waarin componisten vooral het hart lieten spreken.

 

Paul Lewis: piano 

Lewis wordt internationaal beschouwd als een van de toonaangevende musici van zijn generatie. Hij studeerde bij Joan Havill aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen en bij Alfred Brendel en treedt regelmatig op met ‘s werelds meest vooraanstaande orkesten waaronder de symfonieorkesten van Boston, Chicago en Londen, de New York Philharmonic, het Koninklijk Concertgebouworkest. 

 

Philippe Herreweghe: dirigent

Herreweghe werd geboren in Gent en combineerde er zijn universitaire studies met een muzikale opleiding aan het conservatorium, waar hij piano volgde bij Marcel Gazelle. In dezelfde periode begon hij te dirigeren en in 1970 richtte hij het Collegium Vocale Gent opSinds 1997 is hij als dirigent verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. 

 

Zo snel mogelijk inschrijven via kalmthout@vtbKultuur.be;

Er zijn  15 plaatsten voorbehouden in rang 1+ programmaboekje

 

 

 

 

<
>
x