vtbkultuur Kalmthout

Kalmthout

Afgelast wegens het Corona Virus :LENTE CONCERT MET YVES STORMS EN YUNAH PROOST

Bij het begin van de lente hoort natuurlijk een heerlijk lente concert. Voor de derde keer is Yves Storms te gast bij ons. Deze keer treedt hij op met Yunah Proost (cello).

Een uniek concert om niet te missen.

 

Datum: 21/03/2020
Uur: 20:00
Deuren open: 19.00
Plaats: O*KA Cultuurcentrum
Adres: Kapellensteenweg 234, 2920 2920 - Kalmthout
Prijs niet-leden: € 15
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert
Beschikbare plaatsen: 186

YVES STORMS

Yves Storms ‘a guitarist of immaculate technique, vivid and refined musicianship, and in rare sense of inner focus in performance ‘. (The Times) 

Zijn repertoire omvat alle stijlen van Renaissance over Barok naar hedendaagse muziek. Door zijn fijngevoeligheid en uitzonderlijke techniek hebben meerdere componisten solo en kamermuziek werken aan hem opgedragen, alsook vijf gitaarconcerti van Marc Verhaegen, Dennis Farnon, Maarten Hartveldt, Jan Van Landeghem en Willem Kerstens.

 Hij gaf recitals en kamermuziekconcerten in Europa, Amerika en Azië en bracht meer dan 20 LP en cd opnames uit.

Buiten de organisatie van veelvuldige recitals, leidt Yves Storms ook masterclasses aan het Koninklijk Conservatorium van Gent waar hij professor gitaar is.

 

YUNAH PROOST

Yunah Proost (1996) had haar eerste cello les op 7-jarige leeftijd. Ze studeerde aan de muziekacademies van Kalmthout, Brasschaat en Schoten. Ze volgde daar o.a. celloles bij Peter Devos en kamermuziek bij Sarah Verhulst. 

Yunah begon haar muziekstudies in 2014 aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Justus Grimm, waar ze haar Bachelor in Muziek beëindigde in 2017. Daarna ging ze op Erasmus in Londen en studeerde ze een jaar bij David Cohen in Londen aan het Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance. In 2019 behaalde ze haar masterdiploma met grote onderscheiding in Antwerpen bij Justus Grimm.

Yunah volgde masterclasses bij o.a. Pieter Wispelwey, Peter Bruns, Jean-Guihen Queyras, Claudio Bohorquez, Pavel Gomziakov, Gustav Rivinius.

Yunah heeft een grote passie voor kamermuziek. Ze maakt deel uit van het Ignis Quartet (België) en het Dréme Quartet (Londen), met wie ze lessen volgde bij leden van Fine Arts Quartet, Artis Quartet Vienna en het Prazak Quartet. Met het Dréme Quartet won ze de tweede prijs in de Cavatina Intercollegiate String Quartet Competition 2018. Sinds 2017 is ze ook deel van het Vagary piano trio.

 

Reserveren voor dit concert doe je via : 

https://be.ticketgang.eu/event.php?key=75730

<
>
x