vtbkultuur Kalmthout

Kalmthout

IRAN , Reisreportage door Edgard Jespers

Iran, op zoek naar de verfijnde Perzische traditie;

Iran , het oude Perzië is een land in West –Azie .Iran heeft een bijzondere langen geschiedenis vanen kan met recht een van de bakermatten van de beschaving geworden genoemd.

Datum: 10/12/2020
Uur: 14:00
Deuren open: 13.00
Plaats: Restaurant Strijboshof
Adres: Achterbroeksteenweg, 69 69, 2920 Kalmthout
Prijs leden: 5 € Vab/vtb en DF
Prijs niet-leden: 8
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing
Beschikbare plaatsen: 140

Iran is een belangrijke speler op de internationale energiemarkt door zijn grote reserves aan fossiele brandstoffen, het is de vierde grootste olie-exporteur ter wereld.

De beslissing van ex-president Obama om de boycot van Iran deels op te heffen deed ons besluiten op dit prachtig land te bezoeken.

Meer dan 1 tip van de sluier waarmee Iran jarenlang bedekt was, wordt tijdens deze reportage opgelicht ,het wervelende Teheran, de prachtige historische woningen in Kashan, de rode lemen huizen in Abyane, de ontroerende schoonheid van Isfahan, de traditionele kleiarchiterctuur van Yazd, de woestijnstad Kerman, het artistieke Shiraz , de indrukwekkende ruïnes van Persopolis met zijn schitterende reliëfs, de majestueuze rotsgraven enz…

Onderweg zien we de prachtige landschappen, desolate woestijngebieden onderbroken door bergketens met besneeuwde toppen.

 

Een reportage om niet te missen 

 

De trailer kun je bekijken door te klikken op volgende link,

https://www.youtube.com/watch?v=nAbL6Ge0Eio

<
>
x